Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Radioestadio

16:00 23:00


oients aquí avui: 2156

En antena ara

Radioestadio

16:00 23:00


Un foc artificial il·lumina el cel de Colorado i bat un rècord Guinness

Publicat per el 12 de Febrer de 2020

Una localitat de l’estat de Colorado (EUA), Steamboat Springs, ha batut un rècord Guinness després detonar més de 1.000 quilos de pólvora en un grandiós foc artificial que va il·luminar Emerald Mountain, una formació rocosa de la ciutat, des d’on es va ser llançat el projectil.

La proesa es va aconseguir dissabte passat durant el carnaval d’hivern que es celebra cada any a Steamboat Springs. El foc artificial va esclatar a més de 1.000 metres de terra. Per a la seva confecció, es van utilitzar 1.270 quilos de pólvora, convertint-se d’aquesta manera en el major foc artificial d’el món.

L’anterior rècord es va registrar el 2018 als Emirats Àrabs Units on 1.087 quilos de pólvora van cremar al cel.

És la segona vegada que Steamboat Springs intenta batre el rècord. L’any passat, el poble va quedar desqualificat perquè l’artefacte va detonar massa aviat, i no va aconseguir l’altura que exigia el repte.