Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 1450

En antena ara


L’escola andorrana monopolitza la final de la lliga de debat 2020

Publicat per el 13 de febrer de 2020

 Sant Julià de Lòria.-

L’equip 1 de l’escola andorrana de batxillerat ha aconseguit guanyar la lliga de debats 2020 per una dècima de diferència davant els seus companys de l’equip 2 del mateix centre educatiu i serà el representant andorrà a la lliga de debats dels països catalans que es farà els propers 22, 23 i 24 d’abril a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Durant tres dies, dos equips dels centres educatius del Lycée Comte de Foix, Maria Moliner, Sant Ermengol i l’escola andorrana de batxillerat han estat competint a la lliga de debat, enguany amb el títol ‘La tecnologia augmenta la felicitat?’. Durant les tres jornades, els grups han anat debatent, sota l’atenta mirada d’un jurat que ha acabat decidint que fossin els equips de l’escola andorrana que es classifiquessin com a primers de grup i per tant disputessin la final, després d’unes eliminatòries prèvies en format de grups. En el darrer debat, la igualtat ha estat màxima, i al final han estat petits detalls els que han decidit que l’equip 1 format per Judith Ramonet, Lluc Sasplugas, Aitana Gálvez i Ona Bartolomé aconseguissin la victòria per una puntuació de 4,18, davant els 4,17 de l’equip contrincant, l’escola andorrana 2, format per Carla Marsol, Lluc Rodríguez, Pol Martos, Gerard Sánchez i Laia Torres.

El programa de la lliga de debats, que forma part de la Xarxa Vives d’Universitats, ha estat organitzat des del ministeri d’Educació les darreres dues edicions. En aquest sentit, la cap d’àrea d’Activitats Culturals i Educatives del ministeri d’Educació, Carme Garcia, ha valorat molt positivament la participació dels quaranta joves que han pres part i ha dit que “hi ha hagut un nivell molt alt i aquesta activitat té l’objectiu de trencar amb la por de parlar amb públic, de millorar l’expressió oral”.

En una setmana, on els joves han estat protagonistes involuntaris per informacions negatives, aquesta activitat certifica que els joves tenen moltes coses a dir a la societat actual.

Font: ANA