En directe

El transistor

04:00 06:00


oients aquí avui: 301

En directe

El transistor

04:00 06:00


Ubach tracta l’agenda de la Cimera Iberoamericana amb el seu homòleg cubà

Per: el 13 de febrer de 2020

 L’Havana.-

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest dimecres una reunió bilateral amb el seu homòleg cubà, Bruno Rodríguez, amb l’objectiu de reforçar la cooperació entre ambdós països i, especialment, tractar l’agenda comuna de cara a la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern, que el Principat acollirà el novembre d’enguany.

Durant la trobada, que s’ha celebrat a l’Havana, Ubach ha destacat les bones relacions bilaterals i ha agraït el suport cubà perquè Andorra ostentés l’organització de la cimera a través de l’exercici de la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana. També ha agraït l’oferiment per part de Cuba de col·laborar en l’organització de la reunió ministerial d’Ensenyament Superior celebrada a l’Havana.

I és que la visita de Maria Ubach a la capital cubana es produeix en la mateixa setmana que la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha presidit la Reunió Iberoamericana de Ministres i Altes Autoritats d’Educació Superior, que ha tingut lloc el 10 i 11 de febrer a l’Havana.

La titular d’Afers Exteriors ha convidat formalment les autoritats cubanes a participar en la Cimera de caps d’Estat i de govern. Durant la trobada ha destacat que l’establiment de relacions diplomàtiques amb Cuba el 1995 va suposar un moment important per a Andorra.

En aquest sentit, Bruno Rodríguez ha posat en relleu que la visita d’Ubach és un pas endavant en el desenvolupament de les bones relacions que històricament han mantingut els dos països. També ha afegit que la visita d’Ubach a Cuba confirma les perspectives de cooperació en àmbits diversos.

Font: ANA