Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Radioestadio

16:00 23:00


oients aquí avui: 1979

En antena ara

Radioestadio

16:00 23:00


La lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra

Publicat per el 14 de Febrer de 2020

Davant d’un nombrós públic, l’Hotel Festa Brava ha acollit aquest dijous la presentación del llibre d’Amadeu Gallart, “la lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra. La figura d’Enric Canturri (1931 – 1939).

L’autor s’ha mostrat content amb el desenvolupament de l’acte, que va anar acompanyat d’una tertúlia moderada per Albert Villaró i que va comptar amb la participació de l’historiador , Pau Chica, i del públic en general.

Gallart, que no es considera escriptor profesional, diu que l’obra respon a una inquietut personal.

L’obra es divideix en tres part. La primera se centra en tota l’evolució que va patir la Seu d’Urgell fins a l’arribada de la guerra; una segona que recull la temática més sociológica de l’època, com ara la dona, el vot, la religió i l’ensenyament. I finalment una tercera dedicada integrament a Andorra.

Segons l’autor la seva intenció ha estat donar una mica de llum a alguns punts foscos de la historia de l’època.

“La lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra. La figura d’Enric Canturri (1931 – 1939), ja el podem trobar a les llibreries del Principat.