PUBLICITAT

En directe

Radioestadio

16:00 23:30


oients aquí avui: 1455

En directe

Radioestadio

16:00 23:30


La lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra

Per: el 14 de febrer de 2020

Davant d’un nombrós públic, l’Hotel Festa Brava ha acollit aquest dijous la presentación del llibre d’Amadeu Gallart, “la lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra. La figura d’Enric Canturri (1931 – 1939).

L’autor s’ha mostrat content amb el desenvolupament de l’acte, que va anar acompanyat d’una tertúlia moderada per Albert Villaró i que va comptar amb la participació de l’historiador , Pau Chica, i del públic en general.

Gallart, que no es considera escriptor profesional, diu que l’obra respon a una inquietut personal.

L’obra es divideix en tres part. La primera se centra en tota l’evolució que va patir la Seu d’Urgell fins a l’arribada de la guerra; una segona que recull la temática més sociológica de l’època, com ara la dona, el vot, la religió i l’ensenyament. I finalment una tercera dedicada integrament a Andorra.

Segons l’autor la seva intenció ha estat donar una mica de llum a alguns punts foscos de la historia de l’època.

“La lluita per la República a la Seu, a l’Alt Pirineu i a Andorra. La figura d’Enric Canturri (1931 – 1939), ja el podem trobar a les llibreries del Principat.