Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Radioestadio

16:00 23:00


oients aquí avui: 2024

En antena ara

Radioestadio

16:00 23:00


Reivindicació de Verdaguer en el marc del cicle de cinema de muntanya

Publicat per el 14 de Febrer de 2020

Albert Naudín defineix com a “èpica”, la travessa que mossèn Jacint Verdaguer va viure el 1882 pels Pirineus i que ell, de la mà de Bernat Gasull, ha volgut portar a la gran pantalla amb la pel·lícula ‘Maleïda 1882’.

El film s’ha pogut veure aquest dijous al vespre a l’Auditori Nacional d’Ordino en el marc del Cicle de cinema de muntanya i de viatges.
Naudín explica que l’origen de la pel·lícula és el llibre ‘Maleïda’, de Gasull, fruit de vuit anys d’investigació en base als llibrets que Verdaguer va escriure durant el seu periple, el 1882, entre la Seu d’Urgell i l’Aneto, un pic que llavors es coneixia com a ‘Maleïda’. El director del film va quedar “captivat” per la història que Gasull recollia i això va ser l’origen d’un “projecte engrescador” en què es va implicar entitats com la Fundació Jacint Verdaguer i els actors Lluís Soler i Santi Pocino.