Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira


oients aquí avui: 261


El centre penitenciari comença a aplicar les recomanacions indicades a l’auditoria externa efectuada aquesta setmana

Publicat per el 15 de febrer de 2020

 Andorra la Vella.-

Dos d’experts de l’administració penitenciària francesa ha dut a terme aquesta setmana una auditoria externa al Centre Penitenciari de la Comella. Una auditoria que el ministeri de Justícia i Interior va encarregar després que un pres s’escapolís el mes d’octubre passat.

L’informe final dels experts inclourà tant l’anàlisi d’aquest succés com recomanacions per aplicar al centre que permetin millorar-ne la seguretat i l’organització. Tot i que els auditors encara tardaran unes setmanes en fer arribar l’informe definitiu al ministre de la cartera, Josep Maria Rossell, aquest dijous van mantenir una reunió en la qual van traslladar-li les seves primeres impressions. Així, Rossell ja ha donat instruccions a la direcció del centre per tal que s’adoptin immediatament totes aquelles mesures de caràcter més urgent.

ntre aquestes, s’ha donat instruccions al director del centre per tal que assumeixi de forma transitòria les funcions pròpies de responsable de seguretat, a l’espera que en les properes setmanes es designi seguint els procediments escaients la persona que desenvoluparà aquesta funció.

També s’instal·laran més càmeres de seguretat en alguns punts determinats de la infraestructura, es faran canvis en el mobiliari o s’actualitzaran els protocols de funcionament a la presó, que inclouran simulacres periòdics.

Font: ANA