En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


oients aquí avui: 5343

En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


Confederació Empresarial Andorrana CEA- Consell del Treball Econòmic i Social de Catalunya, el CTESC

Per: el 18 de febrer de 2020

El president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, veu en la trajectòria del Consell del Treball Econòmic i Social de Catalunya, el CTESC,  “una bona guia” per a l’evolució futura del Consell Econòmic i Social que tot just s’acaba de posar en marxa a Andorra.

Així ho ha valorat després de la visita que una delegació de la CEA ha fet aquest dilluns al matí a la seu catalana, a Barcelona.

Cadena s’ha reunit amb el president del CTESC, Lluís Franco, qui ha explicat als representants de la patronal andorrana el funcionament de l’organisme que, com en el cas d’Andorra, té un paper consultiu i emet dictàmens preceptius però no vinculants sobre totes les qüestions que tenen un impacte econòmic i social.

El CTESC va néixer el 2002 i durant els primers anys el govern de la Generalitat de Catalunya en va formar part; ara, però, ja fa més d’una dècada que l’organisme aplega exclusivament les organitzacions patronals i sindicals, i altres agents socials i econòmics.

Aquesta és, segons Cadena, “l’evolució natural que hauria de tenir” el Consell Econòmic i Social que tot just s’acaba de crear a Andorra.

Una de les qüestions que la CEA considera prioritària pel que fa a les matèries sobre les quals el Consell Econòmic i Social ha de deliberar, és el desenvolupament de la legislació laboral pel que fa a la negociació col·lectiva. Algunes associacions sectorials adherides a la patronal estan interessades a poder desenvolupar convenis d’empresa i convenis sectorials, però en aquests moments no disposen d’un marc normatiu clar.

Per tal de conèixer de primera mà el desenvolupament d’aquesta qüestió a Catalunya, la delegació de la CEA s’ha reunit aquest dilluns amb la directora de relacions laborals i negociació col·lectiva de PIMEC, Elena de la Campa, a la seu de la patronal catalana de la micro, petita i mitjana empresa.