Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 282

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


Càritas d’Urgell signa amb CaixaBank un conveni que dota els centres de l’ONG amb 25.000 euros

Publicat per el 21 de Febrer de 2020

 La Seu d’Urgell.-

El bisbe d’Urgell i president de Càritas d’Urgell, Joan-Enric Vives, i el director del Centre d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, han signat aquest divendres un conveni segons el qual CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’, fa entrega d’un donatiu de 25.000 euros a Càritas, que es repartirà entre els cinc centres d’atenció que l’ONG disposa a l’àrea de la diòcesi d’Urgell, a Tremp, Balaguer, Vielha, Puigcerdà i la Seu d’Urgell.

Tal com recorden des de Càritas Urgell, a Catalunya una de cada cinc persones es troba en situació d’exclusió social. Encara que les persones afectades treballen, la precarietat del treball provoca el risc d’exclusió en un 52%, i tres de cada quatre persones tenen problemes relacionats amb l’habitatge, dificultat per accedir als medicaments i als serveis sociosanitaris. També hi ha una alta incidència de l’aïllament en les persones perquè s’esgoten les xarxes de protecció social i familiar. La taxa de pobresa és més alta en dones, si es té entre 45 i 54 anys, s’és immigrant o si forma una família monoparental o nombrosa. El pressupost que ha destinat Càritas Urgell a les ajudes socials és de 170.000 euros.

El conveni s’ha signat al Bisbat d’Urgell i hi han assistit, a més, per part de Càritas d’Urgell, el director voluntari, Josep Casanova; i per part de CaixaBank, el director d’Institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Camí; el director de l’àrea de negoci de CaixaBank a la Noguera- Pirineus, Jordi Porta, i el director de l’àrea de negoci de CaixaBank al Berguedà-Pirineus, Albert Requena.

Font: ANA