En directe

El transistor

00:00 01:30


oients aquí avui: 250

En directe

El transistor

00:00 01:30


Mesures dels Comuns vers el Coronavirus

Per: el 13 de març de 2020

Després de les mesures preventives que ha acordat el Govern pel coronavirus, els comuns no han tardat a prendre decisions en la mateixa línia i han anunciat tancament d’istal·lacions i suspensió d’activitats.

Des del comú d’Andorra la Vella s’ha comunicat que les cases pairals, el servei de menjador del Calones i les activitats per a la gent gran queden tancades des d’aquest divendres.

Les escoles bressol comunals, el casal d’infants El Llamp i la Ludoteca de Santa Coloma, de la seva banda, suspenen l’activitat a partir de dilluns vinent fins a nova ordre.

A més, es tanquen el Centre esportiu dels Serradells, la sala polivalent de la plaça del Poble i l’Estadi Comunal Joan Samarra, a excepció de la pista exterior d’atletisme en tractar-se d’un espai obert.

En la mateixa línia, s’anul·len totes les activitats que es duen a terme al Centre cultural la Llacuna;  al Teatre Comunal; a la Central  i a les sales del centre que el comú cedeix a les entitats.

Pel que fa al transport públic, a partir de dilluns vinent, es doblarà el número de busos comunals per aplicar la mesura establerta pel Govern,

A Escaldes-Engordany s’ha tancat la piscina i el gimnàs. Pel que fa a Sant Julià de Lòria, el comú ha comunicat a través de les xarxes socials que es tanca la llar de Lòria, el Centre cultural i de congressos lauredià, el Centre esportiu i l’Oficina de Turisme.

En la mateixa línia, el comú d’Encamp ha informat a totes les persones usuàries dels serveis comunals que restaran tancats amb una previsió inicial de quinze dies. Aquest matí s’han tancat els centres esportius d’Encamp i el Pas de la casa, el Llaç d’animació, l’espai de jovent, el Punt d’Informació Juvenil, les biblioteques i el museu Casa Cristo, així com també s’han cancel·lat les diferents activitats educatives, lúdiques, culturals i esportives de la parròquia. A més, per tal d’evitar concentracions, el comú ha clausurat el Parc Gran, la resta de parcs infantils i els lavabos públics.

Per altra banda, el Centre esportiu d’Ordino i el Palau de Gel a Canillo, resten a  l’espera de les ordres que dictamini el Govern en les pròximes hores.

El centre termolúdic Caldea, romandrà tancat davant l’alt risc de propagació i durant el tancament es realitzaran tasques de manteniment.