Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 633

En antena ara


Mesures dels Comuns vers el Coronavirus

Publicat per el 13 de març de 2020

Després de les mesures preventives que ha acordat el Govern pel coronavirus, els comuns no han tardat a prendre decisions en la mateixa línia i han anunciat tancament d’istal·lacions i suspensió d’activitats.

Des del comú d’Andorra la Vella s’ha comunicat que les cases pairals, el servei de menjador del Calones i les activitats per a la gent gran queden tancades des d’aquest divendres.

Les escoles bressol comunals, el casal d’infants El Llamp i la Ludoteca de Santa Coloma, de la seva banda, suspenen l’activitat a partir de dilluns vinent fins a nova ordre.

A més, es tanquen el Centre esportiu dels Serradells, la sala polivalent de la plaça del Poble i l’Estadi Comunal Joan Samarra, a excepció de la pista exterior d’atletisme en tractar-se d’un espai obert.

En la mateixa línia, s’anul·len totes les activitats que es duen a terme al Centre cultural la Llacuna;  al Teatre Comunal; a la Central  i a les sales del centre que el comú cedeix a les entitats.

Pel que fa al transport públic, a partir de dilluns vinent, es doblarà el número de busos comunals per aplicar la mesura establerta pel Govern,

A Escaldes-Engordany s’ha tancat la piscina i el gimnàs. Pel que fa a Sant Julià de Lòria, el comú ha comunicat a través de les xarxes socials que es tanca la llar de Lòria, el Centre cultural i de congressos lauredià, el Centre esportiu i l’Oficina de Turisme.

En la mateixa línia, el comú d’Encamp ha informat a totes les persones usuàries dels serveis comunals que restaran tancats amb una previsió inicial de quinze dies. Aquest matí s’han tancat els centres esportius d’Encamp i el Pas de la casa, el Llaç d’animació, l’espai de jovent, el Punt d’Informació Juvenil, les biblioteques i el museu Casa Cristo, així com també s’han cancel·lat les diferents activitats educatives, lúdiques, culturals i esportives de la parròquia. A més, per tal d’evitar concentracions, el comú ha clausurat el Parc Gran, la resta de parcs infantils i els lavabos públics.

Per altra banda, el Centre esportiu d’Ordino i el Palau de Gel a Canillo, resten a  l’espera de les ordres que dictamini el Govern en les pròximes hores.

El centre termolúdic Caldea, romandrà tancat davant l’alt risc de propagació i durant el tancament es realitzaran tasques de manteniment.