En directe

No son horas

01:30 04:00


oients aquí avui: 269

En directe

No son horas

01:30 04:00


El comú d’Andorra la Vella reduirà la taxa sobre les activitats comercials

Per: el 26 de març de 2020

 Andorra la Vella.-

Les empreses d’Andorra la Vella veuran reduït el pagament anual de la taxa sobre les activitats comercials. Tal com anuncia el comú de la capital en un comunicat, aquesta és una primera mesura per contribuir a fer menys feixuga la càrrega dels negocis afectats pel tancament generalitzat durant la crisi de la Covid-19.

Segons aquesta mesura, els establiments que s’han vist obligats a tancar pel decret del Govern tindran una reducció del 100% de la taxa i quedaran exonerats de pagar-la. Per aquells negocis que obren parcialment o estan de guàrdia, el comú aplicarà una reducció del 80% durant el període de tancament, mentre que les empreses que poden prestar serveis rebran una rebaixa del 50%.

D’altra banda, els usuaris dels serveis que no es presten durant l’emergència sanitària no hauran de fer cap pagament, segons indica el comú en el seu comunicat. A partir de l’abril i mentre no es reprenguin els serveis, no es girarà cap rebut als ciutadans. Quant a la segona quinzena de març, que es va cobrar íntegrament a principi del mes, quedarà compensada en el cobrament a partir de la represa de l’activitat i es retornarà l’import d’aquests quinze dies en cas que l’usuari no vulgui reprendre l’activitat o el servei.

Aquest conjunt de mesures s’han acordat aquest dijous al matí durant la junta de govern ampliada a tots els consellers del comú, inclosos els membres de la minoria, per via telemàtica, a excepció de la cònsol major, Conxita Marsol, i el secretari general, Àngel Grau, que han fet presència al comú. A més, durant la sessió també s’ha detallat els serveis mínims que s’ofereixen, amb un reforç especial del departament de Social perquè pugui fer el seguiment i atenció a la gent gran.

Font: ANA