Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 285

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


Una astronauta de la NASA comparteix els seus trucs per suportar l’aïllament

Publicat per el 27 de Març de 2020

Una astronauta de la NASA, la tinent coronel Anne McCalin, va obrir un interessant fil a la xarxa social Twiiter on regalar als internautes alguns consells per suportar l’aïllament després del confinament domiciliari per la crisi de l’COVID-19.

Segons l’astronauta aquestes mesures van ajudar en la seva solitud espacial i segurament serviran en “qualsevol altre lloc”. Els seus consells es basen en un estudi científic realitzat pel psicòleg Dr. A l’Holland, qui va examinar quin tipus comportaments ajuden a la correcta convivència i a la feina de petits grups de persones aïllades.

Segons l’estudi ha cinc habilitats que milloraran la convivència durant el confinsmiento: comunicació, lideratge, cura personal i cura dels altres.

comunicaió

Comunicar vol dir escoltar, preguntar i entendre, de manera que la tinent coronel recomana l’escolta activa. “Parli sobre les seves intencions abans de prendre mesures. Utilitza la terminologia adequada. Discutiu quan les seves accions o altres no van tenir el resultat que esperava. Feu excursions a informar després de l’èxit o conflicte. Escolti, després repetiu els missatges per assegurar-se que s’entenguin. Admet quan t’equivoques “, va escriure.

lideratge

Un líder marca el camí i millora la capacitat d’el grup per aconseguir resultats sempre que tingui una influència positiva. Ha de crear una xarxa de confiança entre els membres de el grup i establir un ambient de confiança. “Accepteu la responsabilitat. Assigneu tasques i estableixi objectius. Prediqui amb l’exemple “, aconsella l’astronauta.

autocura

Cuidar a nivell físic i mental. La higiene és important, dormir és fonamental per mantenir un bon estat d’ànim. Mitjançant la cura personal es demostra la capacitat de ser pro actiu, assenyala McCalin. “Avaluï de manera realista les seves pròpies fortaleses i debilitats, i la seva influència sobre el grup. Aprendre dels seus errors ”

Cura en equip

El ‘Team Care’ fa referència a la salut en un grup a nivells psicològic, físic i logístic.

L’estrès, la fatiga, la malaltia, l’escassetat de recueros o la càrrega de treball pot afectar de manera significativa a l’estat de l’equip. Cal convertir a el grup en equip per aconseguir objectius.

Article complet al web de la NASA