Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 205

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


El Llibre blanc de la cultura s’obre als agents culturals no organitzats i a la ciutadania

Publicat per el 22 de maig de 2020

Andorra la Vella.-

En el marc dels treballs de diagnosi i participació del Llibre blanc de la cultura, el ministeri de Cultura i Esports i la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana han impulsat un fòrum obert als agents culturals no organitzats que vulguin aportar el seu punt de vista sobre la cultura al país.

En aquest sentit, des de l’executiu recorden que el projecte del llibre blanc està pensat “perquè la reflexió sobre l’acció cultural arribi i reculli el màxim de veus possibles”. L’objectiu, afegeixen, és crear sinergia i facilitar un espai de reflexió, comunicació i debat.

Aixi, afegeixen que existeixen moltes agents culturals i artistes de diferents disciplines que no es troben associats ni formen part de cap entitat o institució. És precisament en aquest sentit que s’ha impulsat un fòrum obert a aquestes agents que se celebrarà la primera trobada el proper 30 de maig a les deu del matí de manera telemàtica, arran la situació generada per la Covid-19.

Aquest fòrum funcionarà de manera paral·lela i amb la mateixa metodologia de treball que les taules sectorials de les entitats i agents organitzats. Així, aquesta primera trobada del fòrum servirà per exposar el protocol de treball, fent especial esment a les funcions, objectius i metodologia. Totes aquelles persones que vulguin participar, poden trobar com fer-ho a:

www.visc.ad/processes/LLIBRE-BLANC-CULTURA/f/29/

A més, ja està disponible a la web de VISC.ad, un portal perquè la ciutadania en general i no organitzada també pugui aportar les seves propostes i reflexions, que també s’inclouran els treballs de redacció del llibre blanc. Ambdós mecanismes volen permetre aprofitar l’aprenentatge, coneixement i experiència en el procés participatiu del llibre blanc i alhora que la ciutadania tingui un paper actiu en la presa de decisions i en la construcció de les polítiques culturals públiques de futur.

Iniciades les taules sectorials

De manera paral·lela al fòrum i al procés obert a tota la ciutadania, els treballs amb els agents organitzats i entitats culturals del país continua i aquest dijous a la tarda s’ha celebrat la taula sectorial d’activitats literàries i editorials. De fet, aquest passat dilluns ja es van celebrar les taules sectorials de mitjans de comunicació interactius i audiovisuals, i la de disseny i serveis creatius, donant així el tret de sortida a la segona fase de diagnosi. Aquesta segona fase, que continuarà amb les reunions amb les altres quatre taules sectorials previstes, s’allargarà fins al juliol complint així amb el calendari previst.

Font: ANA