Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 220

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


Filloy agraeix la tasca de Càritas en el marc de la crisi sanitària

Publicat per el 22 de maig de 2020

Andorra la Vella.-

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, juntament amb la secretària d’Estat, Teresa Milà, ha visitat aquest dijous el Banc d’aliments de Càritas per agrair la feina de l’entitat i dels seus voluntaris en la situació d’emergència sanitària actual.

Durant la visita, Filloy i Milà s’han reunit amb el president de l’ONG, Amadeu Rocamora, que ha destacat la col·laboració a través de donacions de diverses persones i empreses.

En especial, el ministre ha destacat la participació de Càritas en el dispositiu urgent que es va activar inicialment des del Govern, en cooperació amb els comuns, per donar resposta immediata a les persones temporeres més vulnerables, mentre romanguin a Andorra. En aquest sentit, des del l’executiu recorden el treball, juntament amb Ski Andorra, per agilitzar la seva repatriació i, d’aquesta manera, fer que aquesta situació excepcional i puntual s’allargui el menor temps possible o minori progressivament.

Així mateix, Filloy ha posat en relleu la tasca paral·lela d’un equip especial de tècnics del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut centrat en la gestió de les dades relatives als temporers –obtingudes a través del formulari habilitat pel Govern– per poder seguir tots els casos i coordinar els vols.

El ministre ha emfatitzat que els professionals d’Afers Socials “s’han focalitzat específicament en seguir de prop els casos més vulnerables per poder fer un acompanyament personalitzat”, informen des del Govern. Més concretament, en aquest circuit d’atenció personalitzada –temporal fins que no es faci efectiu el retorn d’aquest col·lectiu de treballadors als seus països– s’inclou també el treball dels comuns, que han designat una persona de referència per a cada parròquia amb l’objectiu de fer una valoració de les necessitats individuals sobre el terreny i poder, d’aquesta manera, atribuir els recursos essencials com l’allotjament i l’alimentació, en la qual ha col·laborat Càritas.

A més, conclouen des de l’executiu, la situació administrativa de les persones amb autoritzacions d’immigració temporals s’ha seguit amb reunions periòdiques d’una comissió especial formada per representants dels ministeris d’Afers Socials, Habitatge i Joventut; Justícia i Interior, Turisme; Afers Exteriors; i Cultura i Esports.

Font: ANA