Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

No son horas

01:00 04:30


oients aquí avui: 158

En antena ara

No son horas

01:00 04:30


Filloy reprèn les visites als Centres d’Atenció Primària

Publicat per el 22 de maig de 2020

Andorra la Vella.-

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; juntament amb la cap de l’àrea d’Atenció Primària, Laura Mas; ha reprès aquest divendres al Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Encamp la ronda de visites als CAP del país, que es van iniciar al febrer d’enguany a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

L’objectiu és conèixer de primera mà el dia a dia dels tècnics d’atenció que treballen en aquestes instal·lacions, i ara especialment la seva tasca en el marc de l’emergència sanitària a causa del coronavirus SARS-CoV-2.

De fet, aquest divendres mateix a Encamp, el ministre s’ha pogut trobar amb els professionals de la vila d’Encamp, Canillo i el Pas de la Casa. Una reunió que ha servit per copsar les seves propostes i refermar el diàleg entre el ministeri i els tècnics, per determinar conjuntament les actuacions tenint en compte la situació actual.

Cal recordar que l’àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies (AAPF) té les funcions principals, entre d’altres, d’informar i orientar a les persones, famílies i grups sobre els recursos dels serveis socials i sociosanitaris.

Una altra de les competències de l’AAPF és detectar situacions de risc i la posterior gestió i coordinació de les prestacions, així com col·laborar en processos de reinserció i inclusió de les persones i famílies ateses. De fet, els professionals de l’àrea intervenen prop de joves, infants, gent gran, famílies, persones amb diversitat funcional, població migrant o persones amb drogodependències.

Font: ANA