Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 848

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


Detingut per amenaçar amb un martell dues persones que es van interposar en la discussió que mantenia amb l’exparella

Publicat per el 29 de juny de 2020

Andorra la Vella.-

Un home resident de 37 anys va ser detingut divendres com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat, contra la llibertat i contra la seguretat col·lectiva.

Els agents van ser requerits per una “presumpta desavinença de parella” a la via pública, a Andorra la Vella, i quan van arribar al lloc dels fets la dona va relatar haver tingut una discussió amb l’home, que l’hauria escridassat, mostrant-se “agressiu”. Segons el relat de la policia, dos joves que es trobaven en aquest punt van intervenir per evitar una possible agressió i llavors l’home detingut va treure un martell que duia en un cinturó amb eines “amb la intenció d’atemorir-los”.

A més a més, l’home hauria amenaçat dies abans d’aquests fets la seva exparella a través de les xarxes socials, uns fets de què hauria estat testimoni el fill menor de la parella. Es dona la circumstància que aquesta persona havia arribat al lloc on es van produir els fets conduint sota els efectes de l’alcohol i que en la prova d’alcoholèmia practicada pels agents va donar un resultat positiu de 2,18 grams d’alcohol per litre de sang.

Aquesta és una de les vint detencions que va fer la policia la setmana passada i entre les quals cal destacar, també, la d’una una dona no resident de 53 anys, com a presumpta autora dels delictes contra la funció pública i contra l’honor. La policia va ser alertada des d’un establiment comercial, ja que la dona hauria causat una alteració de l’ordre públic mostrant un “fort estat d’embriaguesa”. Quan els agents van arribar al lloc dels fets la dona els va manifestar que pernoctava a casa d’un amic i els agents la hi van acompanyar. En el trajecte, la dona va presentar una “actitud arrogant i desafiant” cap als agents, “fent cas omís a les indicacions” que li donaven i en un moment donat va donar cops amb les mans i els peus al vehicle i va proferir injúries als agents.

També va ser detingut un home no resident de 29 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública. La patrulla de la policia havia estat requerida per sorolls en un domicili i mentre feia la intervenció va aparèixer a l’escala de l’edifici l’home, que preguntat si venia de l’edifici on hi havia soroll, va donar “una resposta incongruent”. Arran d’aquest fet, i que mostrava una actitud nerviosa, els agents li van demanar que s’identifiqués i va ser llavors que va intentar escapolir-se del control policial. En el moment en què va ser controlat, va mostrar “una actitud desafiant i agressiva” cap als policies.

Els agents també van arrestar un jove de 20 anys per haver agredit el seu pare en un domicili d’Escaldes-Engordany.

Altres intervencions policials van ser l’arrest d’un turista de 37 anys per haver incomplert una ordre governativa d’expulsió per un període de cinc anys i tres dones no residents de 40 i 42 anys (dues d’elles), com a presumptes autores d’un delicte contra la seguretat col·lectiva. Les dones van intentar entrar per la frontera del Pas de la Casa identificant-se amb documents nacionals portuguesos falsificats.

Altres dotze persones van ser detingudes per haver donat positiu al control d’alcoholèmia.

Font: ANA