Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Noticias Medio Dia

14:30 15:00


oients aquí avui: 1750

En antena ara

Noticias Medio Dia

14:30 15:00


Andorra Sostenible proposa un seguit de propostes mediambientals per al mes de juliol

Publicat per el 30 de juny de 2020

Andorra la Vella.-

Amb la voluntat i l’objectiu de “continuar sensibilitzant la ciutadania sobre la importància d’actuar des d’una perspectiva respectuosa amb el medi ambient”, Andorra Sostenible proposa una sèrie d’activitats que es duran a terme durant el mes de juliol.

Enguany, a causa de la situació generada per la Covid-19 i amb la voluntat de prevenir qualsevol mena de contagi, l’organització ha proposat dues tipologies diferents d’activitats: una presencial (amb una capacitat màxima de quinze persones que es duran a terme a l’exterior) i una altra telemàtica.

D’aquesta manera, de l’1 al 8 de juliol es projectarà telemàticament el documental ‘The Story of Plastic’. La projecció, d’una durada d’una hora i mitja, analitza de prop la crisi de la contaminació plàstica provocada pels humans i les seves conseqüències per a la salut del planeta i les persones. El sistema de visualització es farà per Indee.tv i caldrà inscriure’s per rebre els enllaços tant per veure el documental com per participar en la conferència final. En paral·lel a la projecció, el 8 de juliol a dos quarts de set de la tarda s’organitzarà una videoconferència, mitjançant la plataforma Zoom, de debat i reflexió entorn a la temàtica de la projecció: la generació i la gestió de residus plàstics a Andorra.

Segons informen des del centre, la primera activitat a l’aire lliure serà el 18 de juliol i serà un taller de fotografia de paisatges. Impartit per Esteve Argelich, tindrà una durada de dues hores i mitja i es portarà a terme al riu de Rialb (Sorteny). L’activitat constarà de dues sessions, al matí (a les deu) i a la tarda (cinc) i tindrà una part teòrica i una de pràctica.

El 22 de juliol es portarà a terme un webinar sota el títol d’‘Introducció al Zero Waste (Residu Zero)’. S’iniciarà a dos quarts de set de la tarda mitjançant la plataforma Zoom i tindrà una durada d’una hora. Durant aquesta formació accelerada, impartida per Andorra Sostenible, els assistents podran aprendre a canviar els seus hàbits de consum i conèixer els avantatges d’aquest estil de vida.

La darrera activitat del juliol serà el dia 29, a les sis de la tarda, i consistirà en una sortida guiada al parc natural comunal de les valls del Comapedrosa. Una activitat organitzada conjuntament entre Andorra Sostenible i el Centre d’Interpretació del Comapedrosa que tindrà com a objectiu veure la biodiversitat d’un indret únic del país.

Cal recordar que a les activitats presencials es respectaran les diferents mesures de seguretat. Els participants hauran de portar mascareta i respectar les distàncies de seguretat amb els altres participants. Per inscriure’s a la projecció i la xerrada cal entrar al link
https://forms.gle/JcA3g7AHLp4jFw2K8, i per participar al webinar ‘Zero Waste’ cal entrar al link: https://forms.gle/TZn85L4raLNTtNi96.
Per un altre costat, per inscriure’s tant al curs de fotografia com a la sortida de Biodiversitat cal enviar un correu electrònic a andorrasostenible@andorra.ad o trucar al telèfon 60 30 00.

Desè aniversari del Fòrum Escola Verda

El 5 de juny s’havia de celebrar l’acte del 10è aniversari del Fòrum Escola Verda. La situació provocada per l’emergència sanitària va fer impossible la trobada escolar, en la qual s’havien d’aplegar les 21 escoles verdes que hi ha actualment a Andorra a més de les nou que estan en procés d’adherir-se al programa. Andorra Sostenible ha buscat la manera que tots els alumnes puguin participar d’aquesta festa de la sostenibilitat. En aquest sentit, a través de mitjans virtuals s’ha muntat un vídeo a partir de les gravacions dels escolars cantant una cançó composada pel cantautor andorrà Quim Salvat. La lletra d’aquesta cançó vol transmetre i compartir els valors que fomenta l’escola verda i se n’ha fet difusió als centres educatius.

Font: ANA