Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Noticias Medio Dia

14:30 15:00


oients aquí avui: 1753

En antena ara

Noticias Medio Dia

14:30 15:00


Andorra i Occitània impulsaran projectes de cooperació en el turisme i en el medi ambient

Publicat per el 1 de juliol de 2020

Andorra la Vella.-

Andorra ha acollit la primera visita oficial de John Palacin, conseller regional d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, des que va ser nomenat interlocutor amb el Principat per la presidenta de la Regió d’Occitània, Carole Delga.

Així, la delegació francesa ha mantingut una reunió tècnica amb les ministres d’Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i de Turisme, Verònica Canals, per tal de concretar projectes específics de col·laboració i fomentar sinergies francoandorranes en l’àmbit regional. D’aquesta manera, per exemple, es vol que abans que acabi l’any es pugui treballar en diferents itineraris i rutes de muntanya que inclouen els dos territoris, segons expliquen des del Govern a través d’un comunicat. A més, s’ha acordat fer intercanvis en fires dels dos països pel que fa a productes locals i gastronòmics.

Aquesta trobada, que s’ha celebrat aquest dimarts, ha inclòs un dinar de treball amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, on s’han abordat els projectes i estratègies de rellançament de l’economia d’ambdues regions després de la crisi generada per la Covid-19. Ja a principis de mes, Espot i Ubach van mantenir una reunió telemàtica tant amb Palacin com amb el prefecte de la regió, Étienne Guyot.

Font: ANA