En directe

Radioestadio

15:00 23:00


oients aquí avui: 1375

En directe

Radioestadio

15:00 23:00


Gallardo anuncia a les empreses que es treballa perquè l’L1 passi per Meritxell i Príncep Benlloch

Per: el 8 de juliol de 2020

Andorra la Vella.-

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presidit aquest dimarts una nova reunió de la comissió de seguiment de les línies de transport nacional regular de viatgers.

Durant la trobada, Gallardo ha traslladat la voluntat del Govern de treballar en una nova proposta de zonificació del transport públic, així com redefinir el trànsit d’autobusos per les vies centrals d’Andorra la Vella.

Alhora, s’ha anunciat que s’està treballant perquè l’L1 torni al seu antic recorregut pel centre d’Andorra la Vella en les pròximes setmanes, deixant de passar pel carrer Prat de la Creu per passar a circular per l’avinguda Meritxell i l’avinguda Príncep Benlloch. Tal com informen des del Govern, l’objectiu del ministeri de Presidència, Economia i Empresa és reforçar el servei en la zona comercial i descongestionar el tràfic rodat de Prat de la Creu.

El ministre ha compartit, també, amb les empreses adjudicatàries el projecte per reajustar les zones tarifàries del transport nacional regular de viatgers. En concret, Gallardo s’ha referit a la possibilitat d’estudiar una zonificació homogènia a les dues valls amb l’objectiu d’equiparar els viatges tenint en compte la distància recorreguda des del punt de sortida.

La comissió està formada per un membre de cadascuna de les dues empreses adjudicatàries: cinc membres nomenats pels ministeris competents en matèria de Medi Ambient, Educació, Ordenament Territorial, Transports i Afers Socials; un nomenat per la Taula Nacional de Mobilitat; un nomenat pels comuns, i un assessor de l’eina de gestió de mobilitat intermodal de FEDA.

Font: ANA