En directe

Radioestadio

15:00 23:00


oients aquí avui: 1521

En directe

Radioestadio

15:00 23:00


Una fauna solidària recollirà fons per Bomosa

Per: el 8 de juliol de 2020

Andorra la Vella.-

La fundació Bomosa ha presentat aquest dimarts al vespre el llibre solidari ‘Les joies de la fauna d’Andorra’, un recopilatori actualitzat de les publicacions del biòleg Mario Chimenea amb llegendes, curiositats i explicacions mitològiques del món animal del país.

Els textos, que originalment van ser publicats entre el març del 2017 i el juny del 2019 en diversos mitjans de comunicació, descriuen també, des d’un punt de vista ecologista, la vida d’una quarantena d’espècies que es poden trobar al Principat. Segons Chimenea, “Andorra pot presumir de ser un país únic en diversitat natural. Compta amb un animal excepcional, el mussol pirenaic, que es pot veure al coll d’Ordino, o el tritó pirenaic, que es troba en perill a causa del canvi climàtic”.

L’entitat destinarà els beneficis de la venda d’aquest llibre de 18 euros als seus projectes de cura i suport a animals vulnerables d’Andorra, com són els seus programes de conscienciació contra l’abandonament d’animals de companyia i a favor de l’adopció, així com d’assistència veterinària i el banc d’aliments. Durant l’acte, que s’ha celebrat al Parc Central d’Andorra la Vella per garantir la distància social entre tots els assistents, el fundador de Bomosa, Turi Mora, ha ressaltat que el llibre és una mostra de l’impuls i el suport de “projectes que aporten valor afegit al país, especialment, pensant en la protecció de les persones, els animals i el medi ambient”, perquè des de l’entitat es vol “contribuir a fer d’Andorra un referent en aquests àmbits”.

A la presentació també ha estat present la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern, Sílvia Calvó, que ha volgut destacar el valor del patrimoni natural posant de relleu que “som un país conscient del fet que la natura i els paisatges són el nostre actiu principal, ja sigui de cara al turisme com per la qualitat de vida dels que vivim aquí. El nostre patrimoni natural mereix ser més conegut, protegit i valoritzat”. En aquest sentit, ha lamentat que la pandèmia de la Covid-19 no ha permès que el 2020 fos “l’any de la biodiversitat que havia de reflectir-se en multitud d’actes que posessin de relleu la importància de preservar el nostre entorn”.

Mario Chimenea és d’origen extremeny però fa anys que viu a Andorra i col·labora amb el Cenma en l’observació d’aus rapinyaires. Dedica el seu temps lliure a l’amor que sent per la natura, especialment pels pirineus catalans, ja que en el seu dia a dia treballa a l’ambaixada espanyola. És per aquest fet que l’ambaixador Àngel Ros també ha volgut ser present a l’acte i és el responsable del pròleg del llibre.

Font: ANA