Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

No son horas

01:00 04:00


oients aquí avui: 131

En antena ara

No son horas

01:00 04:00


La mobilitat a les fronteres s’apropa a les xifres de l’estiu passat

Publicat per el 16 de juliol de 2020

Andorra la Vella.-

La mobilitat de cotxes a les dues fronteres, després de la seva obertura, es comença a assemblar a la de l’estiu passat sense la Covid-19.

Així, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del Govern, Eric Jover, ha declarat que la mobilitat dels darrers dies a la frontera francoandorrana continua sent superior a la que hi havia l’any passat en aquesta època i manté la tendència del mes de juny passat.

Pel que fa a la frontera amb Espanya, “les xifres que tenim cada cop s’assemblen més a les del darrer estiu, però encara són inferiors”, ha comentat Jover, que ha remarcat que aquestes dades són molt positives per Andorra. “Molts sectors d’aquest país i moltes famílies depenen de l’activitat turística”. A més, ha indicat que si aconsegueixen mantenir la situació sanitària, els impactes sobre l’activitat econòmica es podran veure restringits als quins hi va haver per l’aturada.

Situació del Consell Superior de la Justícia

La tensió al món de la justícia és més que evident. Un grup d’exdegans del Col·legi d’Advocats estudia cercar una posició comuna i demanar la dimissió en bloc del Consell Superior de la Justícia (CSJ). El volum de feina que s’acumula a la Batllia, la manca de personal i la recent renúncia al càrrec de la presidenta del Tribunal de Batlles, Laura Rodríguez, ha provocat que el cap de Govern, Xavier Espot, i el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, s’hagin reunit amb membres del CSJ per traslladar, “des de la lleialtat institucional”, la preocupació del Govern per la situació actual. Així ho ha assegurat Jover, afirmant que, aquest neguit, encara s’ha vist més agreujat per l’emergència sanitària, ja que “ens ha obligat a suspendre moltes activitats, com la judicial”.

Amb tot, el ministre portaveu ha assegurat que el paper de l’executiu es limita a donar els recursos suficients perquè el CSJ pugui desenvolupar les seves activitats, per la qual cosa durant “els darrers exercicis hem fet modificacions legislatives per donar més facilitats”, així com recursos materials i humans “perquè funcionin de manera adequada”. Tot i això, segons Jover, l’acció de la justícia, l’organització i la gestió és quelcom que depèn del mateix CSJ.

Font: ANA