En directe


oients aquí avui: 990

En directe


Llocs del planeta que et faran passar por

Per: el 14 d'agost de 2020

El cràter de Darvaza
El pou de Darvaza semblarà per a molts de nosaltres com la porta a el mateix infern, i per això també se’l coneix com a tal. ‘La Porta a l’Infern’ és en realitat una prospecció de gas situada al desert de Karakum, en ple Turkmenistan.

Va ser descoberta per casualitat el 1971, quan la terra es va empassar a un equip sencer de material de geòlegs soviètics que buscava jaciments de petroli o gas natural a la zona. Quan van començar a investigar el lloc, van determinar que es tractava d’un forat de 60 metres de diàmetre per 20 de profunditat, ple de gas natural. A l’arribar els investigadors a el lloc, van llançar un llumí a l’interior de el pou, creant un misteriós espectacle de foc. Sorprenentment porta des de 1971 cremant, sense saber-se amb certesa quan s’apagarà.

Les Catacumbes de París
Encara que al principi eren utilitzades pels romans com coves de pedra calcària, les Catacumbes de París contenen les restes de gairebé sis milions de ciutadans parisencs, des del segle XVIII. Aquesta decisió es va prendre pels mandataris policials i de les mines de París, a causa de l’excés de morts enterrats i sense enterrar en els cementiris annexos a la capital francesa.

Finalitzat el 1870, s’ha convertit en un dels llocs predilectes per visitar de París, encara que només hi ha un petit tram per als turistes, ja que la resta està prohibit per la facilitat per perdre entre els túnels, a més de poder trobar-te amb restes de pràctiques satàniques … Tot sota pena d’una quantiosa multa econòmica.

El llac Nyos
Situat sota el volcà inactiu de la muntanya Oku, el Llac Nyos té una superfície de gairebé dos quilòmetres, i 200 metres de profunditat. El 1986 un núvol de diòxid carboni produït per la saturació de l’aigua de l’estany va produir que més d’un quilòmetre quadrat de carboni es desplacés per tota la terra confrontant, matant ràpidament a 6.000 caps de bestiar i 1.800 persones.

S’explica que aquest succés va ocórrer en plena nit, i les persones van morir mentre dormien. Els que van aconseguir sobreviure, es van aixecar poc temps després, per veure els cossos sense vida de les seves famílies. Després es van suïcidar a l’veure l’horrible espectacle. Aquesta erupció porta des de 1990 sent estudiada pels investigadors, que s’han instal·lat al llac per tal de prevenir aquest tipus de formacions de diòxid de carboni.

L’illa de Hashima
L’illa de Hashima és una de les 505 illes deshabitades de Nagasaki, Japó. Hashima va ser comprada per l’empresa Mitshubishi en 1890, amb intenció que hi visquessin els treballadors que explotarien carbó per a tot el planeta.

No obstant això, no va ser fins a 1959 quan l’illa va quedar abandonada, doncs a més de
la superpoblació de el lloc (es va arribar a superar el màxim històric de ciutadà per metre quadrat en una illa) es començava a consumir més petroli que carbó, de manera que les famílies es van veure obligades a abandonar l’illa. Si volem visitar el lloc, podem anar perfectament en vaixell, ja que des de 2009 està oberta a el públic una petita part de l’illa. A més es va utilitzar el 2012 per la pel·lícula de l’agent 007, ‘Skyfall’.

L’Ossera de Sedlec
Les imatges parlen per si soles. En 1870, es va encarregar a tallista Frantisek Rint preparar i ordenar una petita capella situada a la República Txeca. Centenars d’anys abans, havia passat per allà l’abat de la zona, Henry, el qual va portar dels seus viatges al Gòlgota una mica de terra, de manera que milers de persones volien enterrar-se en el lloc.

A el principi tot anava bé, però després de la pesta i les guerres hussites, el cementiri de Sedlec no donava més de si.

Quan Rint va tenir l’oportunitat d’ordenar els ossos, va decidir crear diferents estructures tallades completament amb ossos humans: escuts d’armes, parets, llums i centenars de capritxoses formes adornen el lloc.

L’illa de les Nines
Situada a la zona mexicana de Xochimilco, l’illa de les nines pren el seu nom de la quantitat de nines que es troben escampades per tota la zona. L’amo de l’illa, Julian Santana Barrera, hi va viure durant més de 50 anys, i totes les nines que va trobar en les escombraries, les va penjar dels arbres, portes i filferros que va tenir al seu abast.

Explica la llegenda que Santana va fer això per lliurar-se de l’esperit d’una jove noia que va morir en aquella illa ofegada, i que va turmentar el pobre home durant tota la seva estada. Julián va morir ofegat en el mateix llac que la jove, anys enrere.