En directe

Sàbiens

11:05 12:00


oients aquí avui: 1019

En directe

Sàbiens

11:05 12:00


Les virgueries de Google als seus Doodles

Per: el 28 d'agost de 2020

Avui dia, a l’entrar en qualsevol navegador, la majoria de les persones tenen Google com a pàgina d’inici. Ells són els que ens solen recordar els dies més assenyalats en el calendari,  ja sigui per que és una data important al país, per un esdeveniment com els Jocs Olímpics, o perquè és l’aniversari d’alguna personalitat important per a la humanitat a través de Doodles.

Aquests cartellets que ens recorden a Google, en comptes de les lletres, l’esdeveniment, es diuen Doodles i el primer va ser publicat l’any 2000 amb motiu del Dia de la presa de la Bastilla. Va ser tan ben acollit que a partir d’aquí es commemoren les principals festivitats i aniversaris populars. S’han creat més de 4000 Doodles per a les pàgines principals al llarg de el món i són els empleats qui decideixen què rememorar.

Aquí us portem els Doodle més enginyosos que Google ha posat a la seva pàgina d’inici.

30 aniversari de Pac-Man

El Comecocos o Pac-Man complia 30 anys allà per l’any 2010. Aquesta boleta groga amb boca que anava menjant galetes i perseguit per fantasmes de colors va tenir un dels Doodle més recordats de la història. Primer per l’enginyós de la seva creació i la data tan assenyalada.

Aquest Doodle és assenyalat perquè era el primer dels Doodle que era interactius. Aquest Doodle permetia jugar a Pac-Man en la pròpia web i gràcies a Google, encara es conserva i podem jugar-hi al propi navegador aquí.

 

La gran ona de Kanagawa

Si hi ha un gravat japonès que és conegut a nivell mundial, aquest és el de la Gran Ona de Kanagawa realitzat per l’artista Katsushika Hokusai. Aquesta obra artística és tan popular a la cultura general que ha arribat a esdevenir un Emoji de les principals aplicacions de missatges.

Aquest Doodle va ser publicat en 2010 el dia en què se celebrava l’aniversari de l’autor de el quadre, Hokusai i va tenir molt èxit entre tots els països on Google el va situar en portada. Veiem la Gran Onada fent de la G i les de l’logo de Google amb els colors i l’escuma que s’observen en el gravat de al segle XVII.

 

Aniversari Els Paul

El 2011, el dia de l’aniversari de l’músic i creador d’una de les guitarres més mítiques de la història, Les Paul, Google ens donava l’oportunitat de tocar la guitarra a Doodle. Aquí us deixem la pàgina on encara podeu provar els vostres coneixements de guitarra amb aquest mateix Doodle.

Aquest és un altre d’aquests Doodle interactius que va tenir molt èxit entre els usuaris. Molts tan sols encertaven a tocar unes cordes i treure sons, però d’altres, els més hàbils, han arribat a tocar cançons d’allò més conegut.

Des dels Beatles a John Lennon en solitari, passant per Lady Gaga o Metallica. YouTube està ple de vídeos d’artistes que toquen cançons amb aquesta eina i hem de dir, que el fan la mar de bé.

 

Beethoven

Un altre dels Doodle interactius que ens feia passar una bona estona a l’capdavant de la pantalla. Aquest Doodle es va llançar amb motiu de l’245 aniversari de l’compositor Ludwig van Beethoven. En ell, i durant els 5 minuts que dura, hem d’anar ajudant a un dels majors autors de música clàssica de la història a recompondre les seves obres.

A la part interactiva l’ajudarem a posar en l’ordre correcte distintes obres com la 5º simfonia, Per a Elisa o la Sonata de Mitjanit. Per descomptat que també la seva obra més coneguda, la novena simfonia o com també és coneguda “L’Himne de l’Alegria”. Anem recorrent al costat de Beethoven escenes de la seva vida i vam acabar amb un somriure i amb un bon sabor de boca d’haver pogut ajudar a l’autor a que les seves obres romanguin indelebles.

 

Dia de la Dona

No podia faltar un Doodle sobre un dels dies més importants i reivindicatius de l’any. El dia de la dona. Google homenatjava amb la seva petita aportació a totes les dones fent un repàs per la història. Al llarg de el minut i escaig de video podem veure a 13 dones que van ser pioneres en la seva.

En les imatges, que no mostren noms, podem reconèixer sense cap dubte a la pintora mexicana Frida Kahlo, pionera en l’art al seu país. També reconeixem la primera dona pilot de la història, l’egípcia Lotfia El Nadi, que va obtenir la seva llicència de vol a 1933, o Anada Wells, afroamericana nord-americà que va lluitar pels drets civils de la dona i fundadora de l’Associació Nacional per al Progrés de les Persones de Color.

 

Jim Henson
Jim Henson va ser el titellaire que estava darrere dels Muppets, més conegut a Espanya com a Barri Sèsam. En commemoració amb el seu aniversari, Google va crear un Doodle interactiu compost per titelles.

En ell teníem 6 titelles pintades amb els colors de Google i molt semblants a les que Henson controlava. Podíem interactuar amb elles i feien sons divertits mentre sota el Doodle ens anava apareixent informació de l’autor i per què era conegut. Aquest Doodle era dels més tendres que la marca ha creat.