En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 806

En directe

Más de uno

06:00 11:00


El perill de complir 27 sent un famós o una cantant

Per: el 9 de setembre de 2020

En el món artístic arribar als 27 és un perill. No perquè es passi de la joventut a la vellesa ni perquè canviï res de substancial en la carrera d’aquestes persones. Arribar als 27 pot ser motiu de mort i és que no són pocs els cantants i famosos que han mort a aquesta edat. De fet, tot famós que mor a aquesta edat entra al “Club dels 27”.

Aquest club el compon gent de moltíssim prestigi de la talla de Jimi Hendrix, Jim Morrison o Janis Joplin. Però més de 40 artistes i famosos han mort en estranyes circumstàncies a aquesta edat i s’han unit. La idea es crea el 1971 després de la mort de Jim Morrison, l’últim d’una successió de 4 morts en només dos anys: Robert Jones, Brian Jones, Jimmy Hendrix i Janis Joplin.

Anem a veure qui compon aquest selecte club

Brian Jones

És el primer d’aquest famós club. Va ser un exguitarrista dels Rolling Stones fins a un mes abans de la seva mort. Aquest britànic era un genial músic, però avançat al seu temps. Era un apassionat de l’Blues i el seu estil musical anava en aquest sentit, però això no va triomfar en els Rolling.

La força comercial de Mick Jagger i Keith Richards es va imposar a l’estil blusero de Jones que va abandonar la formació dels llavis a l’any 69, al juny. Tan sols tres setmanes després va ser trobat al fons de la seva piscina. Brian Jones comptava amb 27 anys i dóna inici a aquesta història.

 

Jimi Hendrix

Un dels millors guitarristes de la història. Va haver de superar des de nen molts obstacles i dificultats fins arribar a l’èxit. També a la part alta de l’onada va haver de lidiar amb la situació financera dels seus pares i amb l’alcoholisme. Sumat a la seva raça, un negre en plens temps de segregació.

La seva carrera musical va ser molt breu, tan sols 4 anys. No obstant això, van ser 4 anys tan intensos que va influir molt profundament en la història de l’rock. Va arribar a calar foc a una guitarra o a tocar un extravagant himne nord-americà que va apassionar a molts i va decebre a altres a Woodstock 69. Al setembre de l’70 va aparèixer mort després d’una sobredosi de barbitúrics barrejats amb alcohol.

 

Janis Joplin

Una de les estrelles femenines de el rock and roll. Janis es va unir a el club dels 27 poc després d’Hendrix. Ella també va actuar a Woodstock deixant una actuació memorable per a la història. Va tenir una carrera molt curta. Va començar a cantar tard i tenia un animo inestable a causa de que travessava contínuament per depressions al no encaixar en cap lloc.

La seva interpretació i la seva veu trencada va arribar a la seva fi després d’una sobredosi d’heroïna. Va tenir temps de deixar 5 senzills com Top 100 de la llista dels Estats Units i a deixar un llegat que encara avui, roman indeleble en la història de l’rock.

 

Jim Morrison

Després de 4 morts de grans artistes, Jim Morrison va ser el que va començar a fer veure que la mort als 27 era una constant entre icònics de el rock. Morrison es va convertir en un gran músic tot i que els seus pares no volien que actués. Va ser el vocalista de la mítica banda The Doors.

Morrison tenia un caràcter retret i no volia sobresortir entre els companys de grup. Ell es veia simplement com el vocalista de The Doors. No obstant això, va tenir problemes amb la justícia i era assidu a drogues recreatives. Al 71 la seva vida va acabar per una causa no aclarida, encara que se sospita que va ser una sobredosi la qual va posar fi a aquest cantant icònic.

 

Kurt Cobain

Encara que va ser posterior en el temps als anteriors, Cobain també és considerat una icona de la música i va entrar a formar part d’aquest selecte club després del seu suïcidi el 1994. Aquest compositor, cantant i guitarrista va liderar a Nirvana, la banda que va donar inici a l’ grunge.

Kurt havia passat una infància dura amb el divorci dels seus pares. Aviat va començar a tenir èxit i a guanyar diners, diners que invertia en heroïna, droga a la qual era addicte i a la que va portar la seva nòvia Courtney Love i als que els envoltaven. El 1994, després d’un xut per arma de foc, va entrar a aquest club. No obstant això, les causes de la mort tampoc estan esclarides.

 

Amy Winehouse

La cantant britànica va ser la segona dona que va entrar en aquest club dels 27. La seva explosiva veu la va llançar a la fama el 2003 amb el seu primer disc i va constatar la seva qualitat vocal i compositora en Back to Black, amb el qual va guanyar 5 Grammys.

Va tenir una infància infeliç amb el divorci dels seus pares. Podria ser premonitori sobre el seu final que la seva mare també es digués Amy. Va tenir una carrera fulgurant però curta, amb tan sols dos discos i sense temps a treure el tercer, ja que la mort li va arribar per una intoxicació alcohòlica, quan estava en ple procés de desintoxicació de drogues dures.

 

Cecilia


Evangelina Sobredo, més coneguda com Cecilia també va morir als 27, és una altra de les dones que ha entrat en aquest club tan cotitzat. La madrilenya havia viscut des de petita a diversos països i parlava en diversos idiomes. Va tenir una curta carrera musical. Tan sols va tenir temps de treure tres discos.

Tres discos, però de gran qualitat amb lletres que portaven molt missatge protesta i una idea de feminisme que li van provocar bastants problemes en aquella Espanya. És el 1975, en un viatge cap a Vigo quan va tenir un accident de cotxe quan el seu vehicle es va estavellar contra un carro de bous que anava sense senyalitzar. Cecilia va morir a l’acte. Ens queden les seves cançons que a dia d’avui segueixen vigents.