En directe

No son horas

01:30 04:00


oients aquí avui: 261

En directe

No son horas

01:30 04:00


Fotos que semblen falses, però no ho són

Per: el 29 de setembre de 2020

Els arbres a la carretera

Primera de les fotos sorprenents i gairebé impossibles. Segons estem veient la perspectiva, en picat, és impossible que vegem tan rectes els troncs tan rectes. Però també té un truc la foto i és la part de terra que està als peus dels arbres i que s’arriba a introduir una mica a la carretera.

L’explicació d’aquesta foto és que és el resultat d’un huracà. Quan la força de l’aire vol bolcar diversos arbres, els bolca i així ha passat, que els ha tirat directament amb arrels i tot. Per això sembla que en aquesta foto tenim dues perspectives en un. No obstant això, tan sols són els arbres els que estan tombats en aquesta vista en picat.

 

Tempesta de pols


Austràlia és pràcticament un continent en si mateix i té una gran varietat de climes desconeguts per a la majoria dels occidentals. Una de les coses que tenen allà són tempestes de pols a l’estil radical. Bé és cert que aquí també les patim amb sorra de Sàhara, però amb menys virulència.

A la foto podem veure com una tempesta de pols aguaita la costa australiana i no queda una altra que refugiar-se i posar fora de perill tots els nostres estris. També es recomana usar màscares d’aire si necessitem sortir al carrer.

 

Fotos d’aixetes flotants


D’un temps ençà s’han posat molt de moda aquest tipus d’escultures flotants que amaguen el seu secret a l’interior. En aquesta foto no hi ha cap tipus de retoc i l’aixeta, aparentment no està subjecte per res.

En aquest cas la subjecció està per sota de l’aigua, així que, a l’caure amb tants borbolls, s’oculta la subjecció. No cal utilitzar Photoshop per a aquest truc visual.

 

Un buit en plena ciutat


Aquest buit profund tampoc és obra de cap editor visual. Aquest forat va aparèixer a Guatemala l’any 2010 i és fruit d’un dels múltiples terratrèmols que afecta aquest territori.

En aquests llocs de vegades es construeix sense parar-se a mirar el terreny. Qualsevol variació pot tirar a terra ciutats o parts d’elles, per això s’ha produït aquest esvoranc. Encara que últimament s’estan prenent mesures per solucionar aquests problemes.

 

Un riu d’algues

Aquests dos pescadors sembla que estan navegant pel cel. Però el to verd fosc ens ha de fer veure que on estan realment és en un riu ple d’algues que no permeten distingir l’aigua.

I és que la contaminació a la Xina pot arribar a produir tal quantitat d’algues que donin una tonalitat irreal als seus rius. Aquest és el resultat d’aquesta foto que semblés mentida, però no està retocada.

 

Caseta al desert


Aquesta caseta situada en ple desert de Califòrnia serveix com a refugi per a tot ciutadà que pugui perdre en aquesta interminable plana. Fet amb miralls, sembla que no fos real, però, la caseta hi és.

La funció de la seva realització amb miralls és perquè el reflex de el sol es vegi des de molt lluny i el que ho vegi, acudeixi ràpidament per salvar la vida en cas de necessitat extrema.