En directe

No son horas

01:30 04:00


oients aquí avui: 216

En directe

No son horas

01:30 04:00


Drone Awards 2020: les fotos vencedores fetes per drons

Per: el 5 d'octubre de 2020

A finals de setembre el món va tenir accés a tots els guanyadors dels Drone Photo Awards, una celebració virtual que premia les més belles captures aèries realitzades per dispositius electrònics.

Demostrant que l’ús de drons pot anar molt més enllà del que casual, els candidats van compartir imatges dignes d’exhibir i van demostrar que el planeta vist des de dalt pot ser molt més increïble del que es pensa.

Segons l’organització, es van enviar fotografies de 126 països, distribuïdes en nou categories, que van des del abstracte a la vida durant la pandèmia, des de la naturalesa a l’esport, des de les persones als animals.

A través d’organitzacions culturals com Art Photo Travel, s’organitzen iniciatives per premiar la feina dels fotògrafs lliurats a l’art de la captura aèria. Per exemple, Drone Awards, que és un concurs fotogràfic que celebra, per tercer any consecutiu, a les millors fotografies realitzades amb un dron.

Els Drone Photo Awards 2020 és una de les etapes de l’Festival de Premis de Siena.

A través d’una exposició anomenada Above Us Only Sky es mostraran 45 fotos realitzades amb un dron, inclosa la foto de l’any, i la seva seu serà a la Accademia dei Fisiocritici de Siena, un dels museus més antics d’Itàlia, de el 24 d’octubre a el 24 de novembre de 2020.

 

Primer Lloc: Love Heart of Nature

Aquesta edició número tres ha premiat diverses categories destacant Love Heart of Nature, col·locant-se com el primer lloc. El seu autor és Jim Picot, fotògraf australià la imatge és una taca en forma de cor enmig d’un cúmul d’aigua. Aquesta va destacar entre el treball de fotògrafs procedents de 126 països concursants.

La foto mostra un banc de salmons en aigües australianes. Aquests formen un cor i enmig hi ha un tauró nedant, mentre que les aigües, lluny de ser cristal·lines envolten la figura.

Els guardonats seran premiats a l’octubre, en una cerimònia que tindrà lloc a la Universitat de Siena, a Itàlia.

 

Captar una imatge requereix coneixement i precisió


Des de fa alguns anys, les fotografies zenitals fan referència a un concepte diferent. No n’hi ha prou amb pujar a un helicòpter o arriscar la vida al pis més alt d’un edifici per prendre una panoràmica excepcional. Avui hi ha eines que faciliten i, inclusivament, perfeccionen l’art de les fotografies aèries: els drones.

No obstant això, capturar el món a través d’un dron no és fàcil, requereix d’atenció precisa i coneixement, és clar. Per tant, és un art que mereix ser premiat i celebrat, així com mostrat a el món a través d’exposicions i recopilacions.

 

Paisatges abstractes: Paul Hoelen de Nova Zelanda amb “El rugir el fènix”

 

Ciutats buides: Tommer Applebaum amb “Bandera negra”

 

Naturalesa: Joseph Cheires de Mèxic amb “La balena grisa juga a empènyer als turistes”

 

Gent: Alessandra Menizconi de Suïssa amb “Terra glaçada”

 

Esports: Roberto Corinaldesi amb “Al mar”

 

Urbana: Tomasz Kowalski de Polònia amb “Estructura alienígena a la Terra”

 

Boda: Mohameed Azmeel amb “Noces tropical”

 

Vida salvatge: Dmitry Vilyunov de Rússia amb “On viuen les garses”.