En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1170

En directe

Más de uno

06:00 11:00


L’augment de contagis obliga el Govern a confinar l’escola andorrana d’Encamp i limitar l’activitat dels bars al servei a domicili

Per: el 7 d'octubre de 2020

Andorra la Vella.-

El repunt de casos de coronavirus diagnosticats des d’aquest dilluns ha obligat el Govern a prendre mesures en matèria educativa i en l’àmbit de la restauració per prevenir un increment de contagis.

Segons ha explicat el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, el consell de ministres ha donat aquest dimecres el vistiplau al tancament durant un període de catorze dies de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp després de constatar un notable increment de casos en diverses aules del centre. Així mateix, també s’ha anunciat que els bars no podran donar servei ni a l’interior ni a l’exterior dels locals i, per tant, la seva activitat es veurà limitada al servei a domicili. En el cas dels restaurants, només podran obrir entre les 12 i les 16 hores i entre les 19 hores i la mitjanit i es manté el nombre de cinc comensals per taula, sempre que es mantinguin les distàncies de seguretat.

Des d’aquest dilluns, s’han detectat 198 nous casos positius i el nombre total de contagis ja puja fins als 2.568. En aquests moments hi ha 800 casos actius. A l’hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 27 pacients, 20 a planta i 7 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), quatre d’ells sota ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre continuen havent-hi nou pacients. Pel que fa a les aules, hi ha 23 sota vigilància passiva (vuit més que dilluns) i 52 compten amb algun alumne aïllat, de les quals 40 ho estan totalment i 12 de manera parcial.

Font: ANA