En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


oients aquí avui: 2613

En directe

Julia en la onda

17:05 18:00


Ajudes per valor de 450.000 euros per a les pràctiques ramaderes

Per: el 8 d'octubre de 2020

Andorra la Vella.-

El Govern ha aprovat aquest dimecres dos paquets d’ajudes per valor de 450.000 euros dedicades a la ramaderia, Així, el primer és per al foment del dall dels parts i el segon per a l’impuls a les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya, concretament per als ovins transhumants.

Del primer paquet se’n beneficiaran un total de 68 explotacions agràries, que rebran un import total de 389.387 euros. Pel que fa al segon paquet, beneficiarà a cinc explotacions i l’import total que es repartirà és de 71.269 euros.

Pel que fa a les primeres ajudes, tenen per finalitat que els animals siguin alimentats amb farratges produïts al país i alhora contribuir al manteniment del pasaitge i la biodeversitat. La quantia de les ajudes que s’han atorgat aquest any, ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, és similar a la d’altres anys.

Auditoria energètica

D’altra banda, el consell de ministres també ha aprovat aquest dimecres la licitació del concurs per a l’elaboració de les auditories energètiques dels edificis o béns immobles calefactats del Govern en el marc de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).

En aquest sentit, Jover ha recordat que segons les dades del darrer inventari de les emissions de gasos d’efecte hivernacle del 2017, el 23% de les emissions provenen de l’edificació. Per aquest motiu i d’acord amb el rol exemplar que marca la Litecc a l’administració, la priorització de les accions d’estalvi i eficiència energètica dels edificis que són béns patrimonials de l’administració pública és “un element clau en les polítiques energètiques per garantir un desenvolupament sostenible”, asseguren des de l’executiu.

La quantitat total d’immobles que són patrimoni del Govern, de gestió directa i que són calefactats és de 60, d’entre els quals es destaquen, a tall d’exemple, l’edifici administratiu, l’Auditori Nacional, l’Estació Nacional d’Autobusos o la Universitat d’Andorra.

Font: ANA