En directe

Sàbiens

11:05 12:00


oients aquí avui: 1064

En directe

Sàbiens

11:05 12:00


Encamp, Canillo i la Massana se sumen al moviment Viles Florides

Per: el 16 d'octubre de 2020

Andorra la Vella.-

Viles Florides, el moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha lliurat aquest divendres les Flors d’Honor 2020, els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats.

I en el marc d’aquest acte s’ha anunciat la incorporació de tres parròquies a Viles Florides. Es tracta d’Encamp, la Massana i Canillo. “Aquest salt al país andorrà reflecteix la voluntat de Viles Florides de continuar creixent i apostant pel verd com a forma de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans, fent més verds, amables i sostenibles els nostres pobles i ciutats”, ha explicat la presidenta de la CHOC, Mercè Martinez. Aquesta edició es tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment.

En l’acte d’aquest divendres, Encamp ha obtingut quatre ‘Flors d’Honor’, la màxima distinció lliurada fins ara per cap municipi –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc ‘Flors d’Honor’– i se suma als municipis que encapçalen el rànquing de Viles Florides.

El jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de fer la valoració aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Font: ANA