En directe

La brújula

20:00 23:30


oients aquí avui: 3883

En directe

La brújula

20:00 23:30


Fotos que demostren que la natura pot ser imparable

Per: el 19 d'octubre de 2020

Kit de cultiu

Aquesta foto està captada en una prestatgeria d’un dels grans establiments dels Estats Units. En ella podem veure uns fongs sortint-se de la caixa que els contenia. De fet, han pogut trencar el cartró que els contenia.

I és que, fins a uns petits fongs, que tan febles semblen en la naturalesa, poden amb el dur cartró de la seva kit de muntatge. Aquest kit de bolets permet plantar-les en qualsevol lloc humit i que creixin. Ningú s’esperava que la naturalesa els fes créixer enmig de supermercat.

 

Naturalesa absorbint una porta


Anem a veure en aquest article molts exemples d’arbres als quals no els importa empassar coses per tal de seguir expandint la seva escorça. En aquesta foto veiem el que era una porta que ha estat parcialment menjar per l’arbre que creixia al seu costat.

I és que, si la naturalesa es troba un obstacle, no posarà impediments per créixer cap allà. Veiem com l’escorça d’l’arbre està unint-se amb l’acer i prenent diverses formes per introduir-se entre els panells. Sorprenent i aterrant alhora.

 

Senyal al bosc

Quan anem de senderisme solem veure senyals penjades als troncs dels arbres. Les veiem de pas i no apreciem res més. Però els anys van fent la seva tasca i els troncs i escorces segueixen creixent.

Aquí veiem l’acció i la força de la natura davant un senyal de pas de caminants. El clau va fer una ferida al tronc i sobre aquesta ferida s’ha anat formant més escorça que ha acabat per començar a menjar-se el senyal i fins i tot doblar el propi metall.

 

Falta un tros de tanca


Normalment les rutes senderistes segueixen les lleres dels rius. Però no tenen en compte que, en aquest ambient tan humit, les plantes creixen molt més ràpid encara. A l’almenys el que va dissenyar aquesta ruta no era conscient d’aquest fet.

Veiem com un arbre s’ha empassat totalment la protecció de metall que estava al costat del seu tronc. Però no content amb això, ha seguit expandint la seva escorça al voltant dels cilindres de metall pintats. Res va poder aturar el creixement d’aquest tità.

 

Una presó de naturalesa fantàstica

De vegades, la potència de la natura, dóna com a resultat una imatge com la d’aquesta fotografia. En ella apreciem com l’arbre ha anat creixent pels voltants d’una porta de metall deixant només el centre visible.

Aquesta imatge l’hem vist repetida en llibres, pel·lícules i videojocs de fantasia. És molt similar a la presó d’un malvat personatge màgic. No obstant això, veiem que és real i que a l’arbre li ha donat igual el que estigués per sota. Segur que aviat cobrirà tot amb les seves branques.

 

Una casa molt verd


Un dels elements de la natura que és més invasiu cap a l’ésser humà és la enfiladissa. Tu pots posar un tros de enfiladissa en un mur i amb el pas el temps, la planta va anar colonitzant tant cap amunt i avall com cap als costats.

De fet, si la deixem créixer lliurement, com és el cas de la foto, finalment es va a fer amb la casa sencera. A més, té uns ancoratges tan potents, que és bastant complicat el arrencar i es durà part de el mur amb ella si ho intentem.