En directe

Sàbiens

11:05 12:00


oients aquí avui: 2644

En directe

Sàbiens

11:05 12:00


Agricultura rep el productor d’Autèntic Abelles després de recollir un guardó internacional per la seva mel

Per: el 13 de gener de 2021

Andorra la Vella.-

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, juntament amb el director del departament d’Agricultura, Josep M. Casals, ha rebut aquest dimarts al matí, Mathieu Garaud, fundador d’Autèntic Abelles, un productor local de mels adherit a la marca de Productes Agraris i Artesans d’Andorra.

Autèntic Abelles produeix diverses varietats de mels a través de les més de 150 arnes que té ubicades en diferents indrets del país. A més, recentment, les seves mels d’alçada han estat guardonades amb la medalla d’or al concurs internacional de mels CARI, un concurs que té lloc cada any a Louvain-la-Neuve a Bèlgica i al qual concorren mels d’arreu d’Europa.

En aquesta darrera edició hi van participar més d’un centenar de productors procedents de països europeus i la mel d’Autèntic Abelles va rebre el distintiu per la seva varietat de mel d’alçada produïda aquest passat estiu a les arnes que tenia ubicades a la zona de l’Armiana de Canillo, afavorint així la producció d’una feta principalment a base de flors d’Abarset.

Durant la trobada, Garaud ha explicat el procés d’elaboració dels seus productes artesans posant en valor l’elevada qualitat de les seves mels prenent en consideració la ubicació de les seves arnes en diversos indrets del país on predomina l’entorn natural. Per la seva part, Calvó i Casals han apropat a Garaud el recent reglament aprovat pel Govern que regula la producció ecològica. Entre altres aspectes, aquest text permet als productors l’obtenció d’una certificació de producció ecològica que serveix com a distintiu a l’hora de comercialitzar el producte. “Tenir un distintiu de país ens permet posar en valor els nostres productes de proximitat, diversificar el sector i millorar-ne la qualitat”, ha indicat la ministra.

El text normatiu està pensat per certificar productes vinculats a l’horta, confitures i melmelades, vins, ous i mels, entre d’altres. El reglament ha estat rebut de manera molt positiva pel sector. Amb la voluntat de facilitar l’obtenció del segell, Calvó ha avançat que l’executiu treballa de manera paral·lela en el desenvolupament de noves línies d’ajuts pel sector primari, orientades a acompanyar el sector agrari a la conversió i a la certificació de la producció ecològica.

Font: ANA