En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1120

En directe

Más de uno

06:00 11:00


L’alpinista andorrana Stefi Troguet farà el K2, el segon cim més alt del món, i el Broad Peak aquest estiu, seran el seus 3er.i 4art. cims de més de 8.000 mts.

Per: el 16 de febrer de 2021

L’alpinista andorrana Stefi Troguet farà el K2, el segon cim més alt del món, i el Broad Peak aquest estiu, seran el seus 3er.i 4art cims de més de 8.000 mts.

Aquest mati, l’alpinista andorrana Estefania Troguet ha donat a conèixer el seu nou repte esportiu que s’emmarca dins del seu ambiciós projecte de coronar els catorze pics de més de 8.000 metres d’altitud d’arreu el món, sense oxigen assistit.

L’encampadana té l’objectiu de coronar, entre els mesos de juny i agost, el segon cim més alt del món, el K2 així com el Broad Peak de 8.051. El K2 és la muntanya de les muntanyes, tal com la defineixen els millors escaladors d’arreu, està situada a la serralada del Karakórum, a la frontera del Pakistan amb la Xina i compta amb 8.611 metres d’altitud.

L’Everest és l’única muntanya que la supera en alçada però la dificultat tècnica d’ascendir el K2 supera la de qualsevol altre repte. D’altra banda, Troguet també té l’objectiu de coronar el Broad Peak, muntanya de 8.047 metres d’altitud i que està situada en la mateixa serralada que el K2 i és el 12è cim més alt del món.

Stefi Troguet ha decidit fer front a aquest repte després d’un any molt complicat on va haver de cancel·lar tots els projectes esportius del seu calendari a causa de les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19. Enguany, el repte serà possible realitzar-lo gràcies a les ajudes econòmiques acumulades de l’any 2020 i de les renovades en aquest 2021 aportades pels seus patrocinadors.

En la roda de premsa, Troguet ha destacat que haurà de deixar de banda les emocions que l’entorn li provocaran i caldrà centrar-se a superar les dificultats tècniques i meteorològiques amb les quals es trobarà.

Redacció Esports – Carles Trillo