En directe

No son horas

01:30 04:00


oients aquí avui: 278

En directe

No son horas

01:30 04:00


Ubach defensa a l’ONU la “urgencia” d’implementar polítiques per combatre el racisme i la discriminació

Per: el 22 de febrer de 2021

Andorra la Vella.-

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dilluns per via telemàtica al Segment d’Alt Nivell de la 46a sessió del Consell de Drets Humans (CDH), l’organisme de l’ONU encarregat de promoure i enfortir la protecció dels drets humans en tot el món.

El segment s’ha inaugurat sota la temàtica general ’Els avenços en la lluita contra el racisme i la discriminació vint anys després de l’adopció de la Declaració i del Pla d’acció de Durban, i els efectes negatius de la pandèmia de la Covid-19 en aquesta matèria’.

Durant la seva al·locució, la ministra ha fet referència a la urgència d’implementar polítiques per combatre el racisme i la discriminació en el marc de la commemoració del 20è aniversari de la Declaració i del Pla d’acció de Durban. A més, ha ressaltat la important cohesió social a Andorra en aquest aspecte, potenciada per la integració social que proporciona el sistema educatiu del país.

Ubach també s’ha referit a les conseqüències de la pandèmia mundial de la Covid-19 en la implementació de l’Agenda 2030 i de l’increment de les desigualtats. Ha destacat els esforços del Govern en assegurar el dret a l’educació i per pal·liar les desigualtats causades al país per la pandèmia a tots els nivells.

També s’ha posat focus en la importància de la lluita contra la discriminació, que a Andorra s’ha vist reflectida en diferents iniciatives com ara la creació de la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana o la creació de l’Observatori de la Igualtat, entre altres. S’han destacat les mesures emprades pel Govern contra la violència domèstica, que ha afectat durant la pandèmia especialment a dones i infants.

Andorra ha reiterat el suport als mecanismes de revisió dels drets humans, com a eina fonamental per assegurar-ne la implementació i dels compromisos internacionals dels estats.

La 46a sessió del CDH, a banda d’aquest dilluns, també tindrà lloc el 23 de març del 2021. En aquest període de temps, es preveu l’adopció formal de l’Informe Periòdic Universal presentat per Andorra el mes de novembre passat.

Font: ANA