En directe

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 759

En directe

Gente viajera

12:00 14:00


El Govern i la FACIP volen promoure la pesca entre els joves amb reduccions de les tarifes de les llicències

Per: el 23 de febrer de 2021

Andorra la Vella.-

La Comissió de seguiment de la pesca ha celebrat aquest dilluns la reunió anual presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. En la trobada, s’ha fet un balanç de la temporada de pesca 2020 i s’han validat i consensuat les directrius per la nova temporada.

D’aquesta manera, la temporada 2021 s’iniciarà el proper 14 de març amb l’obertura de l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters i de l’acotat sense mort del riu Gran Valira. L’obertura a la resta de rius i als acotats de pesca en riu s’efectuarà el dissabte 3 d’abril i s’estableix el dissabte 12 de juny com l’inici de la temporada en els estanys, llacs i resta d’acotats. Una de les novetats d’enguany és la reducció de les tarifes de la llicènica de temporada pels pescadors joves, essent gratuïta per als menors de 14 anys i amb un cost de 8 euros pels menors de 18.

D’altra banda, es manté el preu de la llicència per a residents majors de 18 anys i s’actualitzen a l’alça els preus de les llicències de temporada pels estrangers, així com les llicències turístiques i els permisos d’acotat de pesca intensiva. A més, enguany els pescadors que facin pesca sense mort podran gaudir d’un espai a Encamp que s’allarga, riu avall, fins al pont de FEDA. La pesca sense mort es practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i aquest ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. A més, els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l’aigua.

Així, la temporada de pesca a l’acotat intensiu de l’estany d’Engolasters i l’acotat del Gran Valira finalitzarà el 14 de novembre, a la resta de rius i als acotats de pesca en riu serà el 17 d’octubre i l’1 de novembre serà la data de tancament per la pesca en els estanys, llacs i resta d’acotats.

També s’han fixat, segons el tipus d’aigües, la longitud mínima i el nombre de peixos que, una vegada pescats, es poden conservar o transportar per pescador i dia. Des del Govern informen que tota la informació relativa es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra mitjançant la corresponent ordre ministerial relativa a la temporada de pesca 2021.

Cal recordar que la llicència de pesca de temporada està composta pel carnet de pescador, que és personal i intransferible, i pel rebut de pagament de la llicència de la temporada en curs. La tinença i el port d’aquests dos documents són obligatoris per practicar la pesca tant pels pescadors andorrans, residents i no residents. Els pescadors residents poden renovar la llicència de pesca de la temporada mitjançant el pagament per e-Tràmits o als serveis de Tràmits del Govern o dels comuns. Quant als no residents, poden renovar les llicències de pesca de temporada o sol·licitar el carnet de pescador també als serveis de Tràmits.

Font: ANA