En directe

El transistor

04:00 06:00


oients aquí avui: 299

En directe

El transistor

04:00 06:00


L’UdA s’afegeix a les mostres de condol per la mort d’Arcadi Oliveres

Per: el 6 d'abril de 2021

Sant Julià de Lòria.-

La Universitat d’Andorra (UdA) ha expressat aquest dimarts les mostres de condol i reconeixement per la mort del professor Arcadi Oliveres, als 75 anys.

Cal recordar que entre d’altres col·laboracions, Oliveres va clausurar el curs Aula Magna 2008-2009 i va impartir la lliçó inaugural del curs acadèmic 2009-2010 a la Universitat d’Andorra, titulada ‘Educació i desenvolupament’.

Nascut a Barcelona l’any 1945, Oliveres va estudiar ciències econòmiques a la Universitat de Barcelona i va obtenir-hi el títol de llicenciat l’any 1968. En la seva època d’estudiant, va destacar per l’activitat en defensa de la democràcia i les llibertats durant la dictadura franquista. L’any 1980 va començar a exercir com a professor d’economia i des de llavors va continuar treballant com a docent a la UAB. L’any 1993 va obtenir-hi el títol de doctor, amb una tesi sobre el cicle de l’economia de defensa, i va esdevenir professor titular del departament d’economia aplicada. L’any 1981 va començar a col·laborar amb l’organització Justícia i Pau, i el 2001 va ser elegit president d’aquesta entitat. També va ser president del Consell Català de Foment de la Pau i membre actiu de múltiples organismes, entre els quals el Consell de la Ciutat de Barcelona, l’Institut Víctor Seix de Polemologia o l’Institut Català Internacional de la Pau. És autor o coautor, de diversos llibres entre els quals ‘Un altre món’, ‘Contra la fam i la guerra’, o ‘Aturem la crisi’.

Font: ANA