En directe

El transistor

04:00 06:00


oients aquí avui: 304

En directe

El transistor

04:00 06:00


Adjudicada per 1,5 milions la segona fase d’eixamplament entre el túnel de les Dos Valires i la cruïlla d’Anyós

Per: el 8 d'abril de 2021

Andorra la Vella.-

El Govern ha adjudicat per un import d’1,5 milions les obres d’eixamplament de la CG3, entre la sortida del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb carretera d’Anyós.

Es tracta d’una segona fase de les obres que s’estan fent a la zona per fer més ampla la via de tal manera que compti amb tres carrils de circulació, i un voral per a bicicletes en sentit ascendent, per evitar els col·lapses de circulació que es produeixen en aquest punt en hora punta.

Serà l’empresa TP Unitas l’encarregada de dur a terme aquests treballs que tindran una durada de dotze mesos. Cal recordar que en aquest punt a hores d’ara s’estan duent a terme les obres de la fase 1, que és previst que acabin en breu. Llavors, arrencarà la segona, tal com informen des de l’executiu.

El consell de ministres també ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació de les obres d’eixampla i rectificació de la CG5 a l’entrada d’Arinsal, més concretament del punt quilomètric 0,050 al 0,370. Les obres tindran un cost de 759.484 euros i serà Progec l’empresa encarregada de dur-les a terme. El termini d’execució es preveu en sis mesos. Tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, els treballs serviran per corregir un revolt molt tancat que serà eixamplat.

A més, el consell de ministres ha aprovat l’adjudicació dels treballs de reposició d’una barrera dinàmica a la boca sud del túnel de la Pedrera a la parròquia de la Massana. Les obres les farà Inaccés per un import total de 45.503 euros. El termini per la finalització de les obres es preveu en vuit setmanes. Els treballs serviran per reposar la barrera dinàmica que va ser afectada per un despreniment rocós per sobre de la boca sud del túnel de la Pedrera.

També han estat adjudicats els treballs de protecció contra la caiguda de blocs rocosos a la CG1, a la zona de les Tarteres, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. L’adjudicació ha recaigut en Inaccés per un import total de 220.043,76 euros. Els treballs hauran d’estar enllestits en tres mesos.

També es faran obres de rehabilitació al pont sobre el riu de Claperes a Escàs. L’adjudicació ha recaigut en Copsa per un import total de 152.797 euros. Les obres contemplen la generació d’un espai de treball que permeti la construcció d’una base de formigó armat i un nou timpà, de forma que es pugui mantenir la circulació amb pas alternatiu durant les obres, així com la reposició dels elements de contenció i drenatge malmesos pel pas del temps. El termini d’execució previst dels treballs és de deu setmanes.

Dos concursos per a més treballs públics

A més, s’han licitat les obres de rehabilitació del tram del camí ral a la Massana entre el roc del Llop i el camí de les Gravades. El projecte desenvolupa un tram de la fase 1 del Pla sectorial d’infraestructures verdes d’Andorra. Les ofertes es podran presentar fins al 12 de maig.

També han estat licitats els treballs per a la millora a les xarxes d’aigua dels centres escolars per a la prevenció de la legionel·la. En una primera fase es faran obres a l’escola andorrana de la Massana; la francesa de la mateixa parròquia; a l’escola Germans de Riba d’Ordino; a la francesa de La Peletera d’Escaldes-Engordany; a la Sagrada Família i a l’escola andorrana de Fiter i Rossell, ambdues a Escaldes-Engordany.

Font: ANA