En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1045

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Prop d’un miler de persones a les formacions ofertes pel Servei d’Ocupació

Per: el 20 de maig de 2021

Andorra la Vella.-

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presidit aquest dijous una nova reunió telemàtica del Consell Econòmic i Social (CES) amb l’objectiu de fer un balanç de les accions realitzades pel Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) el 2020 en matèria de formació i qualificació professional.

També s’han compartit dos reglaments que el Govern està treballant relatius al registre d’organitzacions empresarials i als tràmits i desenvolupament del procés d’elecció de delegats dels assalariats i comitès d’empresa. Gallardo ha explicat que el Servei d’Ocupació ha organitzat 85 formacions durant l’any 2020, de les quals s’han beneficiat un total de 926 persones. Quant al perfil dels beneficiaris es destaca que un 66% estava en recerca d’un lloc de treball i un 29% en millora de situació laboral. Gran part dels inscrits als cursos de formació tenen entre 26 i 44 anys (47%). Un 13% dels inscrits són joves de 16 a 25 anys i un 40% dels inscrits tenen 45 anys o més. El percentatge de certificació general és del 72%, una xifra que representa un augment del 3% en comparació amb l’any 2019.

Gallardo ha posat en relleu que els 85 cursos –repartits en els blocs temàtics administració, comerç, competencial, logística, idiomes, hoteleria i ofimàtica– suposen un increment notable en comparació amb l’oferta del 2019, quan se’n van fer 41. En aquest sentit, es destaca que el Servei d’Ocupació ha invertit un total de 156.302,50 euros en accions de formació ocupacional, amb una variació anual respecte l’any anterior del 223% més.

Pel que fa a les línies de treball del 2021, el ministre s’ha referit a l’ampliació de l’oferta formativa actual, seguint els criteris d’eficàcia i d’eficiència, amb el desenvolupament de formacions i/o capacitacions en matèria de competència digital per acompanyar als treballadors i les empreses al canvi a la societat digital, informen des del Govern a través d’un comunicat.

A més, es treballa en el desenvolupament d’un nou sistema d’informació al SOA que ha de servir per extreure indicadors per avaluar el resultat i l’impacte de les accions formatives. Finalment, la previsió és incloure les formacions ocupacionals en els nivells del Marc Andorrà de Qualificacions (MAQ) per incrementar el seu reconeixement en el teixit empresarial.

D’altra banda, el titular de Presidència, Economia i Empresa ha compartit els eixos principals del futur reglament del registre d’organitzacions empresarials, que el Govern està treballant actualment. Gallardo ha avançat que el text té com a finalitat garantir la publicitat de les organitzacions empresarials. Les qüestions que es podran afegir al registre de cada empresa seran, entre d’altres, la inscripció de l’organització empresarial, els acords de modificació dels estatuts, els acords de cessament i nomenament dels càrrecs dels òrgans directius estatutaris, les cessions i les adquisicions patrimonials, així com els acords de cessament de les seves activitats, de dissolució o, en general, els actes que donin lloc a la dissolució i la liquidació de l’organització empresarial.

De la mateixa manera, Gallardo ha informat sobre els treballs del futur reglament que haurà de regular el procés d’elecció de delegats dels assalariats i comitès d’empresa. Aquest text, tal com ha afirmat el ministre, desplega la Llei 31/2018, del 6 de desembre, de relacions laborals i regularà els tràmits administratius de registre, dipòsit i publicitat dels resultats i desenvolupament del procés d’elecció.

El CES va crear-se a principis del 2020 amb la finalitat de constituir un fòrum entre els agents socials del país en àmbits com ara el laboral, l’ocupacional i els socioeconòmics. Justament, l’òrgan està format per representants del Govern, de les organitzacions sindicals i patronals, i agents socials i econòmics, especialment empresarials.

Font: ANA