En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


oients aquí avui: 2687

En directe

Julia en la onda

18:05 19:00


Només quatre positius en les darreres 24 hores

Per: el 21 de maig de 2021

Andorra la Vella.-

El ministeri de Salut ha constatat només quatre nous positius en les darreres 24 hores. La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha destacat que “malgrat les oscil·lacions en dents de serra” les dades tendeixen “clarament” a la baixa tal com confirma, ha dit, que la taxa de reproducció se situï en 0,98.

Els casos actius tornen a baixar per sota dels 200 i són concretament 192, és a dir, es troben en xifres similars a finals del mes d’agost. Així, el total de casos des que es va declarar la pandèmia és de 13.613 i les altes pugen a 13.294. La pressió hospitalària també continua a la baixa ja que a hores d’ara hi ha dues persones ingressades, una a planta i l’altra a l’UCI, amb ventilació mecànica.

Pel que fa al brot registrat en l’esdeveniment cultural de Sant Julià de Lòria de fa un parell de setmanes, cal destacar que des de dimecres hi ha hagut dos nous positius, tal com ha informat Mas, amb la qual cosa el total de persones afectades s’eleva a 25 i continua el procés d’investigació i enquesta epidemiològica.

Pel que fa a la situació a les aules, cal destacar que disset es troben sota vigilància activa, cinc de les quals total i dotze parcial. A més d’altres quinze estan en vigilància passiva.

Sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19, Mas ha destacat que fins ara s’han administrat un total de 32.317 vaccins (27.613 en primera dosi i 4.704 en segona dosi). En aquest sentit, ha recordat que el 12 de maig va ser el darrer dia que es van administrar vaccins i que la setmana que ve les persones que fa 21 dies es van vacunar amb Pfizer rebran la segona dosi, mentre que a mitjans de juny també hi haurà l’administració de segones dosis d’AstraZeneca. A la plataforma de vacunació hi ha 43.541 persones inscrites i la secretària d’Estat ha recordat que és una condició “indispensable” per rebre el vaccí. Mas ha posat en relleu que les inscripcions a la plataforma van “més a poc a poc” quan no arriben vacunes i en canvi “quan n’arriben” es dona una inscripció més elevada. En aquest sentit, ha manifestat que segurament “els joves veuen més lluny” que els toqui el seu torn i per això s’estan esperant i ha afegit que de ben segur quan hi hagi aquests vaccins hi haurà “noves inscripcions”. Precisament, sobre el fet de comptar amb noves dosis, ha reiterat que no es vol donar una data concreta i que s’espera que sigui “aviat”.

Atenció psicològica

Qüestionada pel conveni entre els psicòlegs i el ministeri de Salut per posar en marxa el programa d’atenció a les persones afectades per la Covid-19, Mas ha destacat que n’hi ha dos que ja els han fet arribar el conveni signat però ha recordat que a la reunió que es va fer entre les parts hi va haver “una vintena” de professionals que es van interessar en formar part d’aquest projecte. En aquest sentit, ha recordat que ara l’acord se signarà directament entre psicòlegs i el ministeri i no a través del col·legi professional. També ha destacat que per tractar els punts de desacord del col·lectiu sobre el conveni es crearà “una comissió de seguiment del programa” on les peticions dels psicòlges podran quedar “reflectides” i seran tractades. En aquest sentit, ha explicat que serà en el marc d’aquesta comissió on es poden “ajustar” els punts sobre els quals discrepen els professionals.

Font: ANA