En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1173

En directe

Más de uno

06:00 11:00


L’acord d’associació, la gestió de la pandèmia i el finançament internacional, principals punts tractats amb Lenoir en el segon dia a Andorra

Per: el 23 de juny de 2021

Andorra la Vella.-

La delegació negociadora de l’acord d’associació, formada pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, l’ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabassa, i els representants dels coprínceps, s’han reunit aquest dimecres amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, durant el segon dia de visita al Principat de l’ambaixador europeu.

La delegació ha compartit l’estat d’avançament de les negociacions així com el calendari previst durant el segon semestre de l’any, que inclou la voluntat d’avançar substancialment en la negociació. Els representants del Govern han pogut explicar a Lenoir els elements que configuren la posició de negociació pel que fa a la lliure circulació de persones, especialment en l’àmbit de les polítiques d’immigració.

Altres qüestions de l’agenda de la jornada han estat, d’una banda, la gestió de la crisi sanitària i la cooperació entre Andorra i la UE, i de l’altra, els avenços del Principat en l’estratègia de finançament internacional. En aquesta matèria, l’ambaixador s’ha reunit amb el ministre de Finances, Eric Jover, i ambdós representats han destacat que aquests dos aspectes són especialment rellevants en l’actual context de postpandèmia i que es troben actualment al centre de les relacions entre Andorra i la Unió Europea.

Per poder copsar el desplegament logístic en relació amb l’administració del vaccí contra la Covid-19, l’ambaixador ha pogut visitar el centre de vacunació, que ha valorat molt positivament.

El representant europeu ha pres nota de l’estat de situació de les diferents qüestions amb el compromís de traslladar-les als diferents interlocutors de les institucions europees.

Lenoir tanca el seu desplaçament a Andorra aquest proper dijous amb una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, en què podran intercanviar les impressions relatives a aquesta visita i les diferents reunions dutes a terme.

Font: ANA