En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1206

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Alerta per possibles problemes amb tires reactives de Roche Diabetes Care

Per: el 3 d'agost de 2021

Andorra la Vella.-

El ministeri de Salut ha informat que Roche Diabetes Care ha alertat de la possibilitat que els tubs de les tires reactives de glucèmia Accu-check® Aviva, Accu-check® Performa i Accu-check® Inform II s’obrin dintre de la capsa de cartó segellada.

D’acord amb la informació facilitada per l’empresa, en circumstàncies molt rares és possible que un tub s’obri en una caixa mentre es troba en trànsit. Això pot ocórrer quan s’envia a una temperatura elevada (45 graus o més) i quan la caixa cau o es manipula de manera brusca durant el procés de trànsit i distribució.

Cal destacar que la influència de la temperatura i la humitat podria afectar la precisió de la mesura de glucosa en sang, per la qual cosa l’ús de les tires reactives procedents de tubs oberts o danyats podria donar lloc a resultats inexactes (resultats amb un biaix positiu o falsament massa alts).

Roche Diabetes Care està actualitzant l’etiquetatge dels productes, amb instruccions per a la manipulació dels tubs que s’hagin obert dins les caixes de cartó segellades. Així mateix, proporcionarà tires reactives de recanvi als usuaris que hagin comprat tires reactives els envasos de les quals s’hagin obert mentre eren en caixes segellades.

Es recomana als usuaris d’aquests productes que inspeccionin sempre els vials de les tires reactives abans d’utilitzar-les. Així, cal no utilitzar-les si el tub està obert o danyat abans del primer ús; si la tapa no es troba completament tancada; si s’observa algun dany en el tap del vial o qualsevol cosa que impedeixi el tancament correcte del tap. Es recomana no fer proves de control, com s’indica en el manual del mesurador i contactar amb la línia d’atenció al client de Roche Diabetes Care perquè facin el canvi (+34 900 400 000).

Font: ANA