En directe


oients aquí avui: 2803

En directe


Detinguts dos homes amb més de 2.800 paquets de tabac valorats en 10.000 euros

Per: el 9 d'agost de 2021

Andorra la Vella.-

El Cos de Policia va detenir aquest dissabte dos homes no residents de 21 i 47 anys per contraban de tabac valorat en 10.000 euros.

La intervenció, que va tenir lloc a les 18.40 hores a Ordino, va ser possible gràcies al requeriment dels agents per part del Cos de Duana, que va constatar com dins del seu vehicle, matriculat a França, els dos homes transportaven 2.870 paquets de tabac. Així doncs, els dos detinguts estan acusats com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic.

Aquesta és una de les 20 detencions que el cos d’ordre ha realitzat al llarg de la darrera setmana (del 2 al 8 d’agost). En concret, les detencions s’han dut a terme pels presumptes delictes contra la seguretat del trànsit (15) i altres delictes (5).

D’altra banda, la policia també informa de la detenció dissabte d’un home no resident de 26 anys amb una taxa d’alcoholèmia d’1,23 g/l com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària. Segons relaten les autoritats, en el decurs d’una parada de circulació, que va tenir lloc deu minuts després de la una de la matinada, l’interessat va fer cas omís de les indicacions dels agents per aturar-se. Posteriorment, el jove va accelerar el seu vehicle de forma brusca, motiu pel qual els agents interventors es van haver d’apartar de la seva trajectòria per evitar ser atropellats. Tot seguit es va iniciar una persecució que finalment va acabar amb la identificació i detenció del conductor.

El mateix dissabte, però passades les quatre de la matinada, el Cos de Policia també va detenir un resident de 19 anys que va refusar sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia i, a més, està acusat com a presumpte autor d’un delicte d’injúries i resistència greus als funcionaris de la policia en l’exercici de les seves funcions.

Entre les taxes d’alcoholèmia més elevades detectades durant la darrera setmana, destaca la de divendres a les 22.30 hores d’un resident de 40 anys amb una taxa positiva de 2,07 g/l que, a més, estava crebantant una ordenança penal de suspensió del permís de conduir. En aquest sentit, un jove resident de 18 anys també va ser detingut divendres a les tres de la matinada amb una taxa d’1,84 g/l després de patir un accident amb danys materials.

Finalment, dijous la policia també va detenir dues persones a Encamp i al Pas de la Casa. La primera detenció, que es va dur a terme a les 8.58 hores a Encamp, correspon a un home resident de 47 anys com a presumpte autor d’un delicte contra l’Administració de Justícia -crebantament d’una ordenança penal de suspensió del permís de conduir-, i la segona, realitzada al Pas de la Casa a les 19.15 hores, a un home no resident de 32 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública -desobediència a una ordre d’expulsió administrativa-.

Font: ANA