En directe


oients aquí avui: 3021

En directe


L’Andorra Esports Clúster signa un acord amb b-resol per la prevenció de l’abús i l’assetjament

Per: el 2 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

L’Andorra Esports Clúster (AEC) i B-resol, han signat aquest dijous un acord per oferir una aplicació als centres esportius, clubs i federacions del país per a poder prevenir i detectar els casos d’assetjament i d’abús que es puguin donar en l’esport.

Aquest aplicatiu estarà a l’abast de tots els esportistes dels centres adscrits, la qual cosa permetrà alertar de tots aquells casos que observin o pateixin i també es podrà fer de manera anònima.

La gerent de l’Andorra Esports Clúster, Gemma Riu, i el CEO de B-resol, Josep Fígols, han explicat que l’acord pretén facilitar un canal perquè els joves esportistes puguin alertar d’aquells casos d’assetjament o abús que puguin estar patint o que observin en el seu entorn. Darrerament han estat moltes les situacions d’abús que han sortit a la llum en el món de l’esport, com poden ser els de la selecció americana de gimnàstica, entre d’altres de rellevància significativa.

D’aquesta manera, l’AEC i B-resol es comprometen a col·laborar en accions que contribueixin a la visibilització i prevenció de l’assetjament, oferint una eina a la víctima i al seu entorn per a denunciar. Riu també ha destacat que l’assetjament en el món esportiu està més present del que sembla, havent-hi més casos dels que surten a la llum, ja que l’esportista assetjat és una víctima que, com a tal, no li és fàcil denunciar, i també perquè l’entorn que ho observa, a vegades, no té eines per alertar-ho o no pot mantenir el seu anonimat.

Al seu torn, Fígols ha posat de manifest que, des de l’inici de l’activitat de l’aplicatiu, la visibilització de casos ha crescut d’una manera molt important, i han observat que normalment és l’entorn, els amics en gran manera, qui alerta, i que en els darrers anys estan rebent molts avisos a banda de l’assetjament escolar, com són les situacions de trastorns alimentaris, ciberassetjament, abusos i tota mena de conflictes i violències.

L’aplicatiu B-resol, és una solució ja implantada a diverses escoles del país des de l’any 2017, fruit de la col·laboració i el vistiplau del ministeri d’Educació i d’Ensenyament Superior del Govern i d’Andorra Telecom. La col·laboració entre B-resol i les sis entitats educatives del Principat que han estat usuàries de l’eina el curs escolar 2020-21 ha permès, per exemple, la detecció de tres casos al llarg del primer trimestre, amb un total de 87 alertes, deu més que l’any passat.

Font: ANA