En directe


oients aquí avui: 4741

En directe


Reunió per al col·lectiu mèdic: La vacunació dels joves

Per: el 3 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

El ministeri de Salut va organitzar ahir dijous a la tarda una reunió informativa per al col·lectiu mèdic per tal d’exposar-los els criteris de vacunació contra la Covid-19 per als joves d’entre dotze i quinze anys i resoldre dubtes.

La conferència ha anat a càrrec dels doctors i assessors del ministeri Antoni Trilla, epidemiòleg i cap de medicina preventiva de l’hospital Clínic de Barcelona, i Federico Martinón, investigador clínic i cap del servei de pediatria de l’hospital Clínic de Santiago de Compostel·la.

Així, segons informen des del Govern, a la reunió informativa hi han pres part prop d’una trentena de professionals i s’han tractat, d’una banda, aspectes generals de la pandèmia, com la infecció per SARS-CoV-2, el pla de vacunació desenvolupat al Principat, les noves variants, o l’efectivitat dels vaccins, i per l’altra, temes concrets sobre la vacunació del col·lectiu d’adolescents, la seguretat de les vacunes en l’edat pediàtrica o la càrrega de la malaltia en infants.

En aquest sentit, cal recordar que l’executiu va obrir als joves d’entre dotze i quinze anys la preinscripció a la plataforma habitual –www.govern.ad/preinscripcio o al telèfon 775019–.

Tal com han exposat des del ministeri, la vacunació està oberta a tot el grup i es recomana especialment als infants que tinguin un risc d’infecció greu per Covid-19 per complicacions prèvies com malalties de risc o immunosupressió i per als que convisquin també amb persones vulnerables.

Font: ANA