En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 791

En directe

Más de uno

06:00 11:00


Oberta la convocatòria perquè les entitats esportives sol·licitin subvencions

Per: el 16 de setembre de 2021

Andorra la Vella.-

El comú d’Andorra la Vella dona tret de sortida aquest dijous a una nova convocatòria de subvencions per a la temporada 2021-2022,

la qual es va publicar aquest dimecres al BOPA, per donar suport a les entitats que executin activitats esportives a la capital amb durada anyal o puntual que incideixen en la creació i l’enfortiment de l’esport de base, el suport a l’esport de competició, les xarxes associatives en el món de l’esport, les entitats que fomentin les relacions ciutadanes a través de la difusió de les diverses formes d’activitat física i esportives, i a les associacions que es dediquin a la integració social per mitjà de l’esport.

Per la convocatòria de subvencions de lliure concurrència, que s’obre aquest dijous i finalitza el pròxim 6 d’octubre, es destinen 405.000 euros, una partida que es manté respecte a l’any passat, amb la voluntat de donar un impuls a les entitats esportives. Poden sol·licitar les subvencions els clubs esportius, les seccions d’acció esportiva i agrupacions esportives sense ànim de lucre que estiguin inscrites al Registre Comunal d’Associacions d’Andorra la Vella i que duguin a terme a la parròquia l’activitat per a la qual es demana la subvenció.

Segons informen des de la corporació, per facilitar la concurrència, aquest dimecres al vespre el conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, va presentar les bases de la nova convocatòria a una trentena de representants de clubs esportius de la parròquia en una reunió al Centre de Congressos, on es van atendre les qüestions de les entitats sobre el funcionament dels ajuts.

A més, per cinquè any consecutiu, la convocatòria de subvencions per a la temporada 2021-2022 s’adreça a activitats que es fan en horari extraescolar o durant els períodes de vacances. Enguany s’ofereixen quatre programes diferents, un centrat en la promoció de l’esport en edat escolar i esport jove, un altre de promoció de l’activitat física i l’esport en sectors socials amb característiques especials, un tercer en organització d’activitats esportives puntuals o temporals, i l’últim en formació de tècnics i directius esportius.

D’altra banda, el comú també notifica que canvia de format la regulació de les subvencions destinades a les activitats esportives en períodes de vacances escolars per a infants de 4 a 12 anys. S’ha eliminat el programa tal com estava concebut fins al moment i, a partir d’ara les entitats que vulguin oferir-les hauran de signar un conveni específic amb el comú d’Andorra la Vella, que hi destina una partida de més de 60.000 euros. El nou format facilitarà, a més, el funcionament intern de les entitats.

En paral·lel, aquest any també es contempla una exoneració per als esportistes d’alt rendiment majors de 16 anys, que podran gaudir d’instal·lacions comunals gratuïtes. Els documents de sol·licitud de les ajudes es poden recollir als departaments d’Esports (telèfon 730 090) i de Participació ciutadana (telèfon 730 043), així com al servei de Tràmits del comú, on es facilitarà a les entitats tota la informació necessària.

Font: ANA