En directe

Sàbiens

11:05 12:00


oients aquí avui: 1250

En directe

Sàbiens

11:05 12:00


Els Debats de recerca se centraran en l’estat de la investigació al país

Per: el 8 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

Els catorzens Debats de recerca, organitzats conjuntament pel Govern i la Societat Andorrana de Ciències (SAC), es duran a terme els dies 18 i 19 d’octubre i tindran com a títol ‘Les noves tecnologies i la investigació científica’.

Així, el principal objectiu d’aquest esdeveniment és difondre la recerca relacionada amb el Principat i realitzada per investigadors del país o altres científics experts, i crear un fòrum en què es reflexioni sobre l’estat de la recerca al Principat.

D’aquesta manera, la matèria escollida en aquesta edició són les noves tecnologies i el seu ús dins d’una varietat d’àmbits de recerca. El primer dia s’oferirà una conferència plenària, que enguany anirà a càrrec del doctor Jordi Ojeda i que abordarà el tema de les xarxes socials, la cibernètica i la investigació durant la pandèmia. Després hi haurà dues ponències breus de 20 minuts cadascuna a càrrec de Virgínia Larraz –’L’ús de les tecnologies en l’àmbit educatiu’– i Ferran Gras –’Rehabilitació avançada d’una canonada d’aigua potable mitjançant materials compostos’–.

El dimarts 19 d’octubre hi haurà més ponències presencials: Laura Trapero i Marc Pons que parlaran de ‘L’ús i el potencial de les tecnologies emergents en el camp de la meteorologia i la climatologia’; Guillem Martín que oferirà la xerrada ‘L’òptica com a mitjà d’obtenció de dades meteorològiques’; Cerni Escalé, ‘Increment de l’eficàcia legislativa a Andorra mitjançant tecnologies d’intel·ligència col·lectiva’ i Eva Baillès que parlarà sobre ‘mindfulness’, realitat virtual i càncer.

Es presentaran, també, dues ponències escrites: la de Francesc Garcia sota el títol ‘Credencials anònimes enllaçables: com aplicar la identitat autogestionada a les votacions electròniques amb Blockchain i Smart Contracts’ i la de Winona Oliveros ‘Caracterització epigenètica dels cholangiocarcinomes’.

Font: ANA