En directe

Sàbiens

11:05 12:00


oients aquí avui: 1130

En directe

Sàbiens

11:05 12:00


Més de 13.000 vehicles abandonen el país en el darrer dia del Pont del Pilar

Per: el 12 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

El departament de Mobilitat ha complert amb escreix les expectatives fixades de cara a l’entrada de turistes durant el Pont del Pilar. Fins a les 19 hores d’aquest dimarts han sortit del país més de 13.000 vehicles, dels quals la gran majoria, un 64,9%, han estat espanyols.

Els turismes francesos representen un 20,2% del total, els andorrans un 12,6% i els d’altres nacionalitats un 2,3%. Pel que fa a l’entrada, durant aquest dimarts han accedit a Andorra prop de 7.900 vehicles, dels quals més de la meitat continuen sent espanyols (50,6%), seguits dels francesos (27,2%), andorrans (19,5%) i d’altres nacionalitats (2,7%).

L’operació sortida després de quatre dies festius a Espanya ha començat a generar les primeres retencions al migdia. La circulació ha estat densa des del centre de Sant Julià fins a la frontera, registrant cues de fins a cinc quilòmetres. Tot i això, altres punts com les avingudes Salou i Tarragona d’Andorra la Vella també han registrat un notable trànsit de vehicles. A la Massana la circulació ha estat lenta i amb parades freqüents. De cara a darrera hora de la tarda, però, el trànsit en direcció a Espanya ha estat més fluïd i sense complicacions a destacar.

Un dels problemes que ja alertava Mobilitat era la dificultat de trobar aparcament. En aquest sentit, la disponibilitat de places a les parròquies centrals ha estat escassa durant cada dia i fins al moment en què s’ha iniciat el retorn cap al país d’origen per part dels visitants.

Més enllà de les dificultats per circular pel centre del país i per trobar aparcament, l’increment notable de vehicles a la xarxa viària no s’ha traduït en un augment important d’accidents. Cal destacar el d’aquest dilluns a la tarda al túnel de Ràdio Andorra, que va dificultar la circulació des de l’entrada sud d’Encamp fins a la Bartra, i un altre aquest dimarts a la rotonda del KM0, que també ha generat retencions importants.

Trobada d’AndRail amb el cap de Govern

No és novetat que en cada jornada en què el Principat registra cues d’entrada i sortida, amb les pertinents queixes per part dels conductors, la plataforma pel ferrocarril a Andorra AndRail aprofita per reivindicar l’arribada d’aquest mitjà de transport al país.

En coincidència amb el col·lapse d’aquests dies, els representants d’AndRail han informat que aquest dimarts han mantingut una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, que ha servit per parlar de la postura de l’executiu respecte de l’arribada del ferrocarril.

Els impulsors de la plataforma asseguren que “el tren és la solució de mobilitat que necessitem” i, per tant, “és l’hora d’estudiar i fixar els objectius que volem assolir”. És per això que han posat en relleu que “s’estan iniciant passes” per fer possible l’arribada del giny al país, per la qual cosa s’esperen noves trobades amb el Govern.

Font: ANA