En directe

Sàbiens

11:05 12:00


oients aquí avui: 1068

En directe

Sàbiens

11:05 12:00


Reunió informativa per avançar en la candidatura d’Andorra com a Reserva de la Biosfera

Per: el 12 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

El ministeri de Presidència, Economia i Empresa i Andorra Recerca + Innovació (ARI) van organitzar aquest dilluns la primera d’una sèrie de reunions informatives amb els diferents col·lectius econòmics, socials, culturals i de protecció del territori del país, que han de configurar la primera fase del procés participatiu de la candidatura Andorra Reserva de la Biosfera.

En aquesta primera sessió s’ha convocat a les entitats de protecció ambiental i patrimonial on han participat entitats com Velles Cases Andorranes, Laika, ADN, Apapma o ICOM entre altres.

El tema central d’aquesta sessió s’ha centrat a explicar el procés de candidatura i quines possibilitats té Andorra d’esdevenir el primer país del món en ser considerat de manera íntegra Reserva de la Biosfera.

En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, destaca que “aquest és un projecte ambiciós, però alhora molt il·lusionant que permet posar en valor els principals actius del país en un marc de reconeixement internacional. Un projecte de país que genera un espai de reflexió al voltant del desenvolupament econòmic i la sostenibilitat mediambiental amb els diferents sectors, associacions i col·lectius del país”.

L’objectiu d’aquestes trobades, que està previst que se succeeixin al llarg de la tardor i l’hivern i que comptin amb la presència de diferents associacions, col·lectius, sectors econòmics i la ciutadania, és recollir les voluntats dels diferents agents del país amb vista a consensuar les línies generals del pla d’acció de la Reserva de la Biosfera andorrana que ha d’acompanyar el dossier de candidatura.

Font: ANA