En directe

Radioestadio

16:00 18:00


oients aquí avui: 3210

En directe

Radioestadio

16:00 18:00


Riva es reunirà amb els patrons de la Fundació Reig pel tancament del museu del Tabac

Per: el 20 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, té la voluntat de reunir-se amb els patrons de la Fundació Julià Reig per conèixer els elements que els han portat a tancar les portes del museu del Tabac de manera presencial.

Ho ha informat aquest dimecres el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, qui ha indicat que encara que per l’executiu sigui una llàstima perdre un espai museístic presencial al país, “són una iniciativa privada i cal respectar les seves decisions”.

En aquest sentit, ha destacat la llarga cooperació que ha mantingut la Fundació Julià Reig amb el Govern i ha reiterat que la titular de cultura mantindrà una trobada amb ells per “intercanviar opinions”. Tanmateix, ha puntualitzat que els membres de l’executiu han conegut la notícia poc abans que es fes pública de manera oficial.

La presidenta de la Fundació Reig, Déborah Ribas ha anunciat aquest dimecres al matí que la instal·lació abaixa la persiana física, però que es mantindrà de manera virtual, tot al·legant que els motius s’emmarquen en “la crisi del turisme de masses, la dels museus, el tancament que hem tingut els darrers mesos i que tots ens hem acostumat molt més al món virtual”, amb la voluntat “d’obrir Andorra al món”. L’equipament tancarà les portes el 9 de gener, just un any abans de complir-ne 20 en funcionament.

El tancament del museu també comportarà que s’acabin les exposicions temporals que s’hi han anat fent. Abans, però, se’n farà una darrera sobre el fons fotogràfic de Julià Reig Roqueta. En total, hauran estat 54 exposicions temporals, les quals rebut un total de 205.000 persones.

Restauració dels aparells de Ràdio Andorra

D’altra banda, l’executiu ha aprovat la licitació per a la represa dels treballs de restauració i conservació dels emissors i altres aparells de Ràdio Andorra. Cal recordar que aquests treballs es van haver d’aturar amb la identificació d’amiant en molts indrets de les instal·lacions.

L’actuació permetrà deixar en bones condicions de conservació i estètiques les parts més visibles i interessants de les instal·lacions de la primera planta. Un altre dels objectius és protegir elements del patrimoni radiofònic, com ara les vàlvules de mercuri que es troben en els rectificadors de corrent. Aquestes làmpades gegants són elements rars que cal protegir convenientment per salvaguardar la seva integritat. De forma general les intervencions de conservació i restauració concerneixen la neteja d’elements. Les empreses interessades tenen temps fins al proper 25 de novembre per lliurar les ofertes.

Catalogació dels fons de Ràdio Andorra

De manera paral·lela, també s’ha adjudicat la setena fase de catalogació i dinamització del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra. El concurs públic ha estat per a l’empresa Triple Accés per un import de 14.772,88 euros. Els treballs, que segueixen les línies estratègiques marcades per Patrimoni Cultural, tenen per objectiu continuar fent l’inventari del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra, aplicar les tècniques necessàries destinades a la seva conservació i recuperació i posar en valor el fons mitjançant accions de dinamització.

En els treballs adjudicats es preveu descriure i catalogar 5.000 discos de vinil i 1.500 de transcripció. A hores d’ara i gràcies a les campanyes anteriors, es té un gran coneixement de la col·lecció i es pot continuar amb la proposta d’activitats que donin a conèixer i dinamitzin el fons.

Font: ANA