En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


oients aquí avui: 5110

En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


La transició energètica arriba de la mà de FEDA

Per: el 22 d'octubre de 2021

Andorra la Vella.-

L’era de la transició energètica ha arribat a Andorra de la mà de FEDA. Sota el lema ‘Impulsem el futur, transformem l’energia’ i amb una sèrie d’activitats lúdiques i esportives que animen a tothom a generar electricitat amb enginy i sostenibilitat, l’estand de la parapública a la Fira d’Andorra la Vella d’enguany mostra als visitants els reptes de futur que ha d’assumir Andorra i el planeta en general i explica les iniciatives més innovadores que té entre mans la companyia elèctrica per afrontar la transició.

D’aquesta manera, la directora general adjunta de FEDA, Imma Jiménez, destaca que la voluntat de la parapública és enviar un missatge clau, “que la transició energètica és aquí i que volem que formi part de tots nosaltres, ja que hi tenim alguna cosa a veure”. En aquest sentit ha exposat que l’objectiu de la paradeta no és “vendre un producte”, és conscienciar perquè “treballar per la sostenibilitat està en mans de tots”.

Per explicar les iniciatives per reduir la petjada de carboni al Principat, FEDA ha preparat un estand dinàmic utilitzant material reciclat per donar forma a les figures i jocs que el complementen. Així doncs, els visitants i curiosos de la transformació energètica poden generar electricitat transformant la seva pròpia energia pedalant en una bicicleta estàtica o jugar a bàsquet amb els objectius de desenvolupament sostenible per esbrinar quina temàtica s’acorda a la seva punteria i implicació social i mediambiental.

A més, tal com comenta Jiménez, quan el visitant s’apropa a la paradeta se li explica quina és l’aposta de la companyia per les energies renovables i com aquestes s’integren en el decorat amb “exemples que representen els estudis que estem duent a terme”. Entre aquests es poden observar a simple vista molins de vent de cartó per representar els treballs d’investigació entorn l’energia eòlica que s’estan fent al pic de Maià i l’aposta per la reducció de la calefacció elèctrica a la capital, Escaldes-Engordany i Soldeu a través de la xarxa de calor de FEDA Ecoterm.

La directora general adjunta indica que des de parapública, a banda d’impulsar les energies renovables, també aposten per la mobilitat sostenible amb el “desplegament d’una xarxa de carregadors elèctrics i la plataforma de transport públic MOU_T_B”. D’altra banda, Jiménez assenyala que FEDA s’implica enormement en l’estalvi energètic, motiu pel qual “insistim molt en el fet que depèn de nosaltres consumir menys i reduir la nostra empremta”.

Font: ANA