En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


oients aquí avui: 5039

En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


La policia deté 22 persones durant la darrera setmana

Per: el 22 de novembre de 2021

Andorra la Vella.-

La policia andorrana ha detingut durant aquests darrers set dies fins a 22 persones. 13 d’elles han passat almenys una nit al calabós per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Destaquen dos casos de conductors que duien més gent al cotxe de la permesa. El primer va ser detingut la matinada de divendres. Un home de 36 anys va donar una taxa d’1,65 grams d’alcohol per litre de sang després que els agents l’aturessin en un control rutinari. En el moment del control hi havia set persones dins d’un vehicle habilitat per a cinc ocupants. L’endemà, la matinada de dissabte a diumenge, a les 5.40h a Andorra la Vella, un home resident de 33 anys és detingut per donar 0,84 g/l i positiu en la prova salivar de tòxics. Es requereix els serveis dels agents per un suposat atropellament, on el suposat autor hauria marxat del lloc dels fets. Quan controlen el vehicle, els policies s’adonen que hi ha 9 persones en un vehicle habilitat per a cinc. Els agents interventors determinen que es produeix una “discussió acalorada” entre dos grups i que el detingut pren la decisió de marxar amb els altres vuit ocupants. En una maniobra de marxa enrere, l’arrestat, presumptament, colpeja el maluc d’una noia que formava part de l’altre grup. Quan els agents el registren li troben una quantitat “ínfima” d’amfetamines i també marihuana.

Durant la darrera setmana també hi ha hagut cinc detencions per positius en alcoholèmia, totes de nit o matinada, per causa d’accident amb resultat de danys materials. A les proves d’alcoholèmia cal sumar-hi les detencions per consum de cocaïna. La matinada de dissabte i de diumenge, totes dues a Andorra la Vella i amb persones involucrades d’entre 30 i 48 anys. Els agents els enxampen consumint la substància en un pàrquing.

Fora de l’àmbit del consum de substàncies estupefaents, una de les detencions practicades pels agents és la d’un home de 27 anys per ser, presumptament, l’autor d’un delicte de furt amb força. El gerent d’una pensió escaldenca requereix els agents perquè un client de l’establiment “hauria forçat la caixa moneder de la màquina de rentar i s’hauria endut el contingut dinerari que hi havia”. Tanmateix es vincula el presumpte autor a un fet similar en un altre establiment d’hoteleria del Principat. Es calcula que el perjudici dinerari seria d’uns 90 euros.

Finalment, destaca la detenció, la matinada de dissabte a Escaldes-Engordany, d’un home resident de 45 anys com a presumpte autor dels delictes contra funció pública, l’honor, per desobediència i injúries contra els funcionaris de policia en l’exercici de les seves funcions. Un hoteler requereix els agents perquè controlin l’home de 45 anys que es troba a les seves instal·lacions sense trobar-s’hi allotjat. En el moment d’intentar identificar-lo, l’home es nega a sortir de l’establiment i reacciona “de manera desproporcionada i violenta vers els agents”.

Font: ANA