En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


oients aquí avui: 5177

En directe

Bàsquet: EuroCup

20:00 22:00


El concurs literari ‘AMIC-Ficcions’ supera el miler d’inscrits

Per: el 23 de novembre de 2021

Andorra la Vella.-

La catorzena edició del concurs literari ‘AMIC-Ficcions’ ha superat els 1.000 participants procedents de 118 centres educatius, dels quals 703 alumnes són de Catalunya, 174 són del País Valencià, 125 de les Illes Balears i 6 de la Catalunya Nord.

Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 4 d’octubre, i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 7 de febrer a través de la pàgina web www.ficcions.cat.

El concurs ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries’ està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·les com ‘La memòria de l’arbre’ de Tina Vallès, ‘Els desperfectes’ d’Irene Pujadas, ‘Com llàgrimes en la pluja’ de Jordi Sierra i Fabra, ‘Asfíxia’ de Chuck Palahniuk i ‘La filla del rei d’Hongria’ (autor anònim), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i durant el mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany són un iPhone, una PlayStation, un iPad, un smartphone i uns auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori.

En la darrera edició van participar-hi més de 2.970 estudiants de segon cicle d’ESO, batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, procedents de 223 centres educatius diferents.

Font: ANA